24.7 C
Târgu Jiu
marți, mai 17, 2022
AcasăSocialDonație pentru mașina de transport a persoanelor cu dizabilități

Donație pentru mașina de transport a persoanelor cu dizabilități

O femeie de afaceri din județul Gorj a făcut o donație pentru ca mașina adaptată pentru transportul gratuit al persoanelor cu handicap să funcționeze în continuare. Un set de anvelope de iarnă cu jante au fost puse la dispoziția celor care se ocupă de acest proiect.

„Cum este să termini anul 2021 cu o faptă bună? Îți umple inima de bucurie nu? Același lucru cred ca l-a simțit și doamna Ana Maria Caralicea, din localitatea Polovragi, județul Gorj, căreia îi mulțumesc întrucât a venit în sprijinul proiectului nostru – Transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități, asigurându-se că mașina care este pusă la dispoziția acestor persoane are și cauciucuri de iarnă. Intrasem în luna decembrie fără ca mașina să fie «încălțată» corespunzător pentru a parcurge zilnic mulți kilometri prin oraș, de la adrese de domiciliu la diferite puncte de interes pentru prietenii noștri care au o dizabilitate și se deplasează cu mare dificultate. A fost ajutorul oferit la momentul potrivit. Sunt recunoscător pentru un astfel de gest oferit necondiționat!“, a transmis Daniel Andrei, coordonatorul proiectului, care este și directorul Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități din Târgu Jiu.

Finanțarea se încheie în luna mai

 

Mașina a fost achiziționată în baza unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 25.000 de euro. Este singura mașina de acest fel din județul Gorj.

„Avem implementat proiectul de serviciu social destinat persoanelor cu dizabilităţi, şi anume transportul adaptat al acestor persoane. A plecat de la ideea necesităţii acestui serviciu pentru că multe dintre persoanele cu dizabilităţi aveau nevoie să se deplaseze în diferite locuri, cum ar fi la spital, şi întâmpinau probleme foarte mari.

Serviciul funcţionează din luna mai şi ne-am dat seama de utilitatea acestuia pentru persoanele cu handicap. Este un pas înainte pentru sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul este derulat în colaborare cu Asociaţia Psihologiloir Gorjeni“, a spus Daniel Andrei, reprezentantul Asociaţiei „Servim Comunitatea din Târgu Jiu“.

Finanțarea se va încheia în luna mai a acestui an și se caută soluții pentru a putea funcționa în continuare. Pentru asta este nevoie de asigurarea salariului conducătorului auto, combustibilului necesare și a pieselor de schimb.

 

Mai multe bilete Transloc achiziționate prin aplicația mobilă

0
Călătorii din municipiul Târgu Jiu care folosesc mijloacele de transport în comun s-au obișnuit...
Ce au descoperit jandarmii la un control de rutină într-un club?

Acuzați de tentativă de omor. Două victime înjunghiate

0
Doi scandalagii au scos cuțitele și au înjunghiat doi ocupanți ai unui autoturism, fiind acuzați...

8 posturi vacante de asistent medical la DGASPC

0
La jumătatea acestei săptămâni, este programat, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!