6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăSocialA doua ediție a monografiei Liceului Rovinari, lansată sâmbătă

A doua ediție a monografiei Liceului Rovinari, lansată sâmbătă

monografie rovinari 1Prima ediție a monografiei Liceului Rovinari, numit în prezent Colegiul Național „Gheorghe Tătărescu”, a apărut în septembrie 2016, urmând ca cea de-a doua ediție, mai complexă, să fie lansată pe 1 iulie, la Târgu-Jiu. Dacă primul volum a apărut doar sub semnătura profesorului Cornelia Gheorghe, pentru cea de-a doua ediție, aceasta a lucrat alături de prof. Dr. Universitar Gheorghe Popescu, fost cadru didactic al Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și absolvent al Liceului Rovinari. La evenimentul de lansare vor participa numeroși foști absolvenți, dar și foști directori ai unității școlare, alături de alți invitați.

monografie 2Profesorul de limba și literatura română Cornelia Gheorghe, cu o vechime în învățământ de peste 20 de ani, a lansat în toamna anului trecut prima ediție a monografiei Liceului Rovinari, unitate de învățământ care acum se numește Colegiul Național „Gheorghe Tătărescu”. A scris cartea din dorința de a se afla mai multe informații despre această școală și despre cei care au pregătit generații întregi de elevi. Lansarea celei de a doua ediții a monografiei Liceului Rovinari va avea loc pe data de 1 iulie, de la ora 14:00, la Restaurantul Ambasador. Evenimentul este organizat datorită implicării a mai multor foști absolvenți ai unității școlare: inginerul Ion Ivancu, profesorul Constantin Rovența, Dumitru Dascălu, profesor Nicolae Paicu și Eugen Vîlceanu.

monografie 3„Va avea 360 de pagini față de 209 câte are prima. De asemenea, trebuie spus că au fost introduse noi capitole, ca de exemplu Evoluția și legislația în învățământul românesc de la început până în 1990. A fost extins capitolul despre minerit și capitolul 《Evocări, care în cea de a doua ediție are 60 de evocări! Lansarea va însemna o nouă întâlnire de suflet, o revedere la care au fost invitați primii directori ai școlii, domnii Constantin Țârcă și Ion Duncea care au fiecare câte 84 de ani, profesorii Maria Pupăzan și Gheorghe Popescu, dar și absolvenți din prima generație a Liceului Rovinari, mai ales că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la absolvirea dumnealor”, a spus profesorul-autor Cornelia Gheorghe. Aceasta a absolvit Facultatea de Litere din Iași, iar din 1995 este profesor. A predat un an de zile la Negomir, iar din 1996 a început să predea la Liceul Rovinari, unitatea școlară pe care o absolvise.

- Advertisement -
Articolul precedent150
Articolul următorApel către parlamentarii din Oltenia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -