spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialDrepturi suspendate pentru 40 de mame cu datorii la stat

    Drepturi suspendate pentru 40 de mame cu datorii la stat

    Nu şi-au plătit dările la stat, iar legea le penalizează. Este vorba de 40 de mame din judeţul Gorj care, din cauza neachitării taxelor pentru bunuri şi proprietăţi, au rămas fără banii primiţi pentru creşterea copilului. Măsura a fost luată de la 1 aprilie.

    Din sumele acordate de stat drept sprijin pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, alocaţie şi indemnizaţia de creştere a copilului, mamele cu obligaţii neplătite au rămas cu venituri mai mici. „Măsura se aplică în cazul mai multor beneficiare ale indemnizaţiei de creştere a copilului care se află în imposibilitatea de a-şi dovedi achitarea taxelor şi impozitelor pentru maşini sau proprietăţi. Indemnizaţia pentru creşterea copilului precum şi stimulentul acordat prin O.G. pe 2011 vor fi suspendate pentru 40 de persoane care nu au plătit la bugetele locale taxele şi impozitele pentru bunurile din proprietate”, a declarat Viorica Roşianu, şefa de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj.

    Când se reia plata indemnizaţiei?

    Beneficiarele indemnizaţiei care ajung întro astfel de situaţie, pot oricând în cele 5 luni, cât spune legea că măsura se menţine, să îndrepte situaţia, simplu, achitând ce datorează. Mai mult, dovada achitării datoriilor la bugetul local le aduce mamelor şi banii din urmă. Pierderea este alta dacă se depăşeşte termenul de 5 luni, iar în visteria statului nu intră niciun ban din cei datoraţi. „În situaţia în care persoana, în acest interval, îşi plăteşte obligaţiile şi face dovada plăţii către instituţie, dreptul se reia cu data suspendării, adică de la 1 aprilie şi practic, nu pierde nimic. Dacă restanţele sunt achitate după cele 5 luni, plata indemnizaţiei se reia cu data de la care se face cerere”, a subliniat Viorica Roşianu, şefa AJPIS Gorj.

    Indemnizaţia de creştere şi stimulentul, la pachet

    Odată cu suspendarea dreptului la indemnizaţie este suspendat integral şi dreptul la stimulent, dar amândouă revin după achitarea restanţelor la bugetele locale. Unele plăţi se reiau mai devreme, altele mai târziu, în funcţie de graba cu care se plătesc datoriile.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: