„Drumul muzelor” lui Brâncuși, recreat de elevii de la Liceul de Arte

0
67

Proiectul artistic „Drumul muzelor”, inspirat de opera lui Constantin Brâncuși, se va desfășura joi, 18 februarie, la Muzeul Județean Gorj.

Este vorba de un atelier de creație la care vor participa mai mulți elevi ai liceului partener. Ulterior, elevii vor recrea un „drum al muzelor brâncușiene”, mijlocind o întâlnire între spiritul creator al lui Constantin Brâncuși și interpretările tinerilor artiști.

„La 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, mai mulți tineri artiști, elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”, (re)interpretează câteva dintre operele marelui sculptor. Adolescenții vor ”căuta” muzele care l-au vizitat pe Brâncuși de-a lungul timpului și le vor conecta spiritului creator comun, din care fac și ei parte.

Prin mijloace și materiale perisabile (hârtie și carton), elevii vor urmări esența filonului neperisabil, indestructibil, din care Brâncuși s-a hrănit întreaga viață, și o vor ”discuta” într-un dialog pe care mulți artiști contemporani încearcă să îl aibă cu ”părintele sculpturii moderne”.

«Drumul muzelor» îi va duce pe tinerii artiști și interpretările lor în locuri atinse fizic și energetic de Constantin Brâncuși“, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Județean Gorj.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, în parteneriat cu Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here