19.3 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăSocialEcografii mamare gratuite oferite de Clubul Rotary din Tg-Jiu

Ecografii mamare gratuite oferite de Clubul Rotary din Tg-Jiu

Clubul Rotary din Târgu Jiu a inițiat, la începutul lunii martie 2019, o campanie ce vine în sprijinul femeilor care au nevoie de ecografii mamare, dar care pot accesa mai greu aceste servicii.

Peste 7000 de femei din România se îmbolnăvesc anual de cancer la sân. Aproximativ jumătate dintre acestea rămân fără un sân, în urma mastectomiei, deși boala poate fi tratată cu succes dacă este depistată la timp.

În perioada 1 – 8 martie, celebrând astfel și Ziua Internațională a Femeii, peste 50 de femei, majoritatea din zona Negomir- Rovinari, vor beneficia de ecografii gratuite fără a achita vreun cost al investigației.

De asemenea, doamnele vor beneficia și de decontarea călătoriei de la localitatea de domiciliu până la Târgu Jiu și retur, toate acestea fiind asigurate de Clubul Rotary din Târgu Jiu, cu sprijinul domnului dr. Radu Cârstoiu, precum și a Centrului Medical pentru Sănătatea Umană Gorj, doamna Stochițoiu Ileana.

„Spre deosebire de mamografie, ecografia mamară este utilizată şi ca metodă de screening. În timpul acestei proceduri, pacienta nu este expusă unor radiaţii nocive, putând fiind utilizată inclusiv la gravide. Ecografia este utilizată pentru investigarea formaţiunilor tumorale depistate prin diverse manevre sau autoexaminare. Această investigaţie poate face diferenţa între o structură solidă şi una chistică. De asemenea, oferă examinatorului posibilitatea de explorare în multiple planuri în timp real” au adăugat medicii.

Selectarea pacientelor care beneficiază de aceste servicii gratuite a fost făcută de Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” și de C.M.I. dr. Monica Mitroi.

Cum dispar locurile de parcare gratuite, pentru oamenii de rând

1
Cetățenii de rând care nu își desfășoară activitatea în Palatul Administrativ din centrul Târgu Jiului...

“INCLUSION THROUGH GAMIFICATION” – proiect Erasmus+ la Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Tg-Jiu

0
În săptămâna 30 mai-3 iunie 2022, a avut loc prima mobilitate, din cadrul proiectului Erasmus...

Burse, în urma balului Rotary

0
Balul Rotary 2022 a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Târgu Jiu. Scopul acestuia...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!