Acasa / Social / Educație plastică la Galeriile Municipale de Artă

Educație plastică la Galeriile Municipale de Artă

La Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu a debutat, ieri, proiectul „Cenaclul ARTE – Constantin Brâncuși”. Profesorii de educație plastică și elevii de la școlile gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” și „Constantin Săvoiu” vor avea ocazia să  desfășoare orele de specialitate într-un cadru creativ, înconjurați de lucrări executate de artiști plastici profesioniști. Primele clase au avut deja această onoare.

Materialele necesare desfășurării activităților au fost puse la dispoziție de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”., Lucrările executate de către elevi vor fi păstrate de organizatori, pentru ca, periodic, să fie expuse atât pe simezele galeriilor, cât și pe holurile școlilor participante. În plus, cele mai bune lucrări selectate de către un juriu de specialitate vor fi premiate la finalul anului școlar.

Prima clasă de elevi care a participat la acest proiect, la Galeriile Municipale de Artă,  aparține Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu”, Copiii au fost însoțiți de prof. Iliana Gheorghiu, cadru didactic al  dar și un foarte cunoscut artist plastic.

Radu Istudor

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*