Eleva din comuna Bărbăteşti care a reuşit să obţină 10 la Evaluarea Naţională fără să facă pregătire

0
418

O elevă din comuna Bărbăteşti a reuşit să obţină media maximă la Evaluarea Naţională, fără să facă măcar o oră de meditaţie. Alexandra Iordache trăieşte în satul Socu.

Tânăra ne-a explicat şi cum a reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională: „Mă aşteptam ca subiectele să fie mai dificile. Mă aşteptam să obţin 10 la Limba Română şi la Matematică, pentru că ştiam cum am tratat subiectele. Nu am făcut deloc pregătire. Am reuşit să obţin aceste note învăţând foarte mult. Dacă aveam ceva neclar, întrebam profesorii. Am primit felicitări din partea profesorilor şi colegilor“.

A primit un laptop din partea Primăriei şi Consiliului Local Bărbăteşti

Alexandra a primit cadou din partea Consiliului Local şi Primăriei Bărbăteşti un laptop şi un buchet de flori. „Nu îmi aduc aminte ca un elev din comuna noastră să obţină note de 10 la ambele probe de la Evaluarea Naţională. Este un copil de excepţie care provine dintr-o familie modestă“, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Adrian Mangu.

Tatăl Alexandrei lucrează ca paznic, iar mama este casnică şi munceşte în gospodărie. „Nu aveam un laptop şi chiar aveam nevoie“, a spus Alexandra.

„Am ţinut legătura online cu profesorii“

Eleva a terminat ciclul gimnazial cu media 9,92, iar clasa a VIII-a cu 9,97. Alexandra a învăţat mai mult acasă pentru Evaluarea Naţională, pentru că orele la şcoală au fost întrerupte din cauza pandemiei de COVID-19. Eleva de 10 ne mărturiseşte că a fost puţin mai dificil să susţină examenul cu masca pe faţă: „Am ţinut legătura online cu profesorii şi am învăţat acasă. Am făcut cursurile online. La examen, mi s-a părut puţin ciudat să stau cu masca pe faţă, dar m-am descurcat. Am fost mai greu la început, dat apoi m-am obişnuit“.

Vrea să meargă la profilul matematică-informatică

Alexandra nu s-a decis la ce liceu să studieze. În orice caz, ea vrea să înveţe la profilul matematică-informatică. „Încă mă mai gândesc în privinţa colegiului, dar cred că o să optez pentru „Ecaterina Teodoroiu“, la matematică-informatică. Îmi doresc să ajung profesor de matematică“, mărturiseşte Alexandra.

 

Are grijă de animalele din gospodărie

 

Alexandra îşi ajută părinţii la muncile din gospodăria. Familia deţine şi o fermă cu patru vaci, doi viţei, şi zeci de oi, capre şi păsări. „Îmi ajut pe părinţi să dea de mâncare la animale, să merg să adune nutreţ“, ne spune Alexandra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here