Elevi de la Colegiul Tehnic Motru, în Parlamentul European

0
124

Colegiul Tehnic Motru s-a înscris în 2015 la proiectul de talie internațională Euroscola, demarat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice (MECS), care se va desfășura sub motto-ul Anului european pentru dezvoltare „Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru”. În luna decembrie, mai exact pe data de 16, echipa Euroscola de la CT Motru va fi prezentă la Parlamentul European de la Strasbourg. Aici elevii vor dezbate mai multe teme, exemplu fiind Cum să promovăm dezvoltarea durabilă? Sau putem limita drepturile omului dacă securitatea este în pericol?

euroscola-1

Pentru acest an tema proiectului „Solidari cu cei de lângă noi” se adresează unei comunităţi defavorizate, care se confrunta cu sărăcia. Coordonatorii proiectului sunt profesor Niculina Chițulescu și profesor Crăciunescu Mihaela. Cele două cadre didactice au selectat 24 elevi care au reușit să răspundă unei game diverse de aptitudini și competenţe necesare în implementarea proiectului. „Astfel, devenind deja o tradiție, în cadrul acestui proiect vom aborda în acest an tema sărăciei în rândul persoanelor care provin din comunităţi defavorizate.Dorind să fim reprezentativi în acest proiect ne-am ales numele echipei Young Spirits for Humanity. În plus, prin faptul că suntem o echipă, fiecare dintre noi are posibilitatea de a deveni responsabil, înțelegând faptul că realizarea fiecărei activităţi este condiţionată de efortul, cooperarea, seriozitatea, înţelegerea, punctualitatea şi încrederea pe care le investim în acest proiect. Prin urmare, participând la acest concurs, depăşind programa şcolară, fiecare dintre noi se maturizează, întrucât conştientizează faptul că reprezentăm Colegiul Tehnic Motru, judeţul Gorj, dar şi România în inima Uniunii Europene”, a spus profesorul coordonator Mihaela Crăciunescu.

euroscola-3euroscola-2

Activitățile echipei YOUNG SPIRITS FOR HUMANITY

De-a lungul anului trecut, echipa Young Spirits for Humanity de la Colegiul Tehnic Motru a fost implicată în numeroase activități din care amintim: pe 21 mai 2015-Lansarea proiectului Euroscola, 9 iunie 2015-Schimb de experiență cu elevii de la Centrul Școlar pentru Educație inclusivă Târgu Jiu, (…) 13 august 2015-Masă rotundă cu Asociația Speranța-asociația pensionarilor, 3 septembrie 2015-Solidari cu cei din jurul nostru-activiate la Penitenciarul din Târgu-Jiu, (…) 1octombrie 2015-Interviu cu doamna Corina Crețu-Comisar european pentru politici regionale –Mobilizarea fondului de solidaritate ale UE, 21septembrie 2015-Interviu cu doamna Europarlamentar Renate Weber-Platforma Europeană de combatere a sărăciei și a excluziunii sociale, (…) 27august 2015-Interviu cu Părintele Dan Damaschian-Integrarea și sprijinirea copiilor care provin din familii defavorizate, (…), 31 iulie 2015- Interviu cu Cipria Anton, campion național de tenis în fotoliu rulant-importanța sportului pentru persoane cu dizabilități, (…) 27 iunie 2015-Interviu cu doamna Niculina Chițulescu, director Colegiul Tehnic Motru: Abia aștept să pot spune cu voce tare: Anul acesta Colegiul Tehnic Motru merge la Strasbourg! etc. În realizarea acestor interviuri, elevii de la Young Spirits for Humanity au fost coordonați de Vladimir-Adrian Costea. „Toate interviurile au fost realizate prin colaborare cu Costea Vladimir Adrian, student la Masterul Facultății de Științe Politice București”, a spus coordonatorul Crăciunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here