Elevi de la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” în vizită la Parlamentul European

0
32

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, implicați în proiectul „Closer to Europe. I am EU”, au vizitat Parlamentul European și au făcut mai multe excursii în Gent, Bruges și Luxemburg. Vizitele au avut loc în perioadele 3-8 noiembrie și 19-23 noiembrie.

Elevi de la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” în vizită la Parlamentul EuropeanElevi de la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” în vizită la Parlamentul European

În perioada 01.10.2016 – 01.08.2017, elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din municipiul Târgu-Jiu desfășoară proiectul „Closer to Europe. I am EU”. De inițierea și coordonarea proiectului se ocupă Young Partners for Civil Society Development Association, al cărei președinte este un fost elev al școlii mai sus amintite. Luna trecută, elevii Școlii „Constantin Săvoiu” au mers la Parlamentul European, unde au avut parte de experiențe de neuitat. Astfel, la vizitele din cadrul proiectului au participat două grupuri de elevi și foști elevi ai școlii în două perioade de timp: 3-8 noiembrie 2016; 19-23 noiembrie 2016. aceștia au fost însoțiți de cadrele didactice: Pașek Ionela și Popescu Cornelia. Împreună, au mers în excursii în Gent, Bruges și Luxemburg. „Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de conștientizare al tinerilor din România referitor la politicile și activitățile Parlamentului European. Prin intermediul acestui proiect se urmărește implicarea unui număr de aproximativ 500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-30 de ani în activități implementate cu scopul de a crește vizibilitatea Parlamentului European, a rolului acestuia în procesul decizional la nivel regional. Totodată, proiectul își propune creșterea gradului de conștientizare al importanței participării cetățenilor locali la alegerile europene în rândul tinerilor”, a spus profesorul Ionela Pașek.

Impresiile elevilor

Elevii au fost plăcut impresionați de excursiile la care au participat. Tuturor le-a plăcut ceea ce au văzut și aflat la Parlamentul European. ,,M-a impresionat arhitectura clădirii, foarte potrivită pentru o instituție de acest fel, vigilența măsurilor de securitate chiar dacă era vorba doar de niște copii și felul în care am fost primiți și informați de către doamna care ne-a fost ghid. Informațiile mi-au fost utile pentru a înțelege cum funcționează și care este rolul Parlamentului European”, a spus Sînziana Lărgeanu, elevă de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. Prunescu Bogdan, un alt elev, a fost și el foarte încântat de vizita la parlamentul European: ,,Vizita la Parlamentul European a fost foarte interesantă, ghidul foarte plăcut și ne-a explicat în detaliu despre Parlament, oferindu-ne informații suplimentare despre societatea în care trăim”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here