3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăSocialElevi patrioţi

Elevi patrioţi

Noul an şcolar vine cu o misiune patriotică pentru elevi. O dată pe săptămână, în şcoli, se va intona imnul naţional, iar cei mai sârguincioşi şcolari s-au apucat deja de învăţarea strofelor, nu de alta, dar să nu facă improvizaţii pe text. Dorinţa a fost exprimată de Ministrul Educaţiei, iar aceasta este împărtăşită şi de preşedintele Traian Băsescu.

Iniţiativa nu aduce, însă, nimic nou. Există deja o lege care prevede intonarea, în mod obligatoriu, a imnului naţional la începutul programului zilnic din fiecare şcoală. Ce este nou vine din percepţia elevilor, dar şi a părinţilor despre imn, ţară şi patriotism. Nu mă deranjează câtuşi de puţin, este chiar un lucru bun să ne mai aducem aminte de imn din când în când. O strofă de memorat nu ar trebui să pună probleme nimănui. Cu puţin interes suntem datori fiecare sau ar trebui măcar, pentru că suntem români mai întâi de toate”, a spus cu convingere o elevă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Vorbele adolescentei au avut ecou şi în asentimentul ei a fost şi un alt tânăr. „Nu e deajuns că pleacă tot mai mulţi români? Ce ne mai trebuie până să redevenim patrioţi?! Nu este o ruşine să ştii imnul ţării tale, toate statele au câte unul şi nu cred că în alte părţi se face atâta caz. Ţine de dragostea de ţară şi poporul tău, nu de nu ştiu ce bravadă”.

Pro educaţie patriotică

La toate instituţiile de învăţământ intonarea imnului va deveni o practică. Profesorii o văd extrem de benfică, pentru că educă şi apropie de valorile naţionale, iar reprezentanţii oamenilor de cultură îndeamnă şi ei la o altfel de educaţie, mai solidă. „Am afişat deja strofele imnului naţional să fie la îndemâna copiilor, pentu a le memora, cu plăcere sperăm noi. Înainte de cursuri, şi aici se va intona imnul „Deşteaptă-te române”. Cred că toţi elevii au nevoie ca noi dacălii să le amintim de valorile naţionale”, a spus Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor din Târgu-Jiu. Elevii ar conştientiza mai mult importanţa imnului naţional, este de părere şi Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, dar deocamdată propunerea va fi dezbătută în forurile avizate.

18 elevi și profesori de la un colegiu din Târgu Jiu, la Parlamentul European

0
18 elevi și profesori de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, care formează...

Fructe, de la elevi, pentru pacienții SJU Târgu Jiu

0
Fructe pentru pacienți ai Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Asociația bolnavilor de cancer...

Lecția națională de educație financiară

0
Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!