Zeci de elevi gorjeni au fost premiaţi de Consiliul Judeţean în cadrul concursului județean „Beneficiile consumului de fructe și legume”. Festivitatea de premiere a avut loc Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu. Ajuns la cea de-a patra ediţie, organizarea concursului are ca scop stimularea creativităţii acestora şi aprofundarea cunoştinţelor legate de importanţa consumului de fructe și legume.
25 de elevi au fost premiaţi ieri de Consiliul Judeţean pentru implicarea în programul “Beneficiile consumului de fructe şi legume”. Aceştia au primit câte o diplomă şi un set de rechizite constând în seturi decreioane colorate, seturi pix, acuarele și pensule de desen, cărți cu rețete culinare sau atlase care au legătură cu obiectivele programului. Elevii prezenţi astăzi au înţeles că pentru a ne menţine sănătoşi este necesar să consumăm fructe şi legume. „Fructele reprezintă o alimentaţie mai bună şi un stil de viaţă mai echilibrat. Eu am pregătit pentru acest concurs o prezentare despre fructe şi legume”, a spus o elevă.
Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele CJ Gorj, a subliniat, în cadrul evenimentului, importanţa protejării mediului: „Trăim într-o societate în care degradarea mediului şi poluarea reprezintă probleme nu numai ale prezentului, ci şi ale viitorului. Este un motiv pentru care întoarcerea la natură este o prioritate a întregii planete, să ne întoarcem cu încredere la acest element de bază al existenţei umane”.
Anul acesta, concursul a constat în elaborarea unor lucrări scrise (compunere sau eseu) cu tema „Importanța fructelor și legumelor în alimentație” și a implicat peste 280 de elevi din clasele III-VII. Proiectul este realizat de Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Proiectul este implementat ca măsură adiacentă a programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.