10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăSocialElevi școliți să facă afaceri! Evenimentul s-a desfășurat la Săcelu!

Elevi școliți să facă afaceri! Evenimentul s-a desfășurat la Săcelu!

Asociația Scout Society implementează proiectul „Life Path”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Activitatea principală a fost un schimb de tineri, care a avut loc la Săcelu, în perioada 21 – 30 august 2017, unde au participat 48 de tineri din organizaţiile a patru ţări partenere proiectului: Croația (Odred izvidjaca pomoraca Posejdon), Slovenia (CSOD), Cehia (LUBLA) și Asociația Scout Society (Romania).

Scopul schimbului de tineri a fost de a crește angajabilitatea tinerilor cu vârste cuprinse între 17-21 de ani. Obiectivele principale au fost: încurajarea unui comportament antreprenorial în rândul a 48 de tineri din cele 4 țări participante la schimb; dezvoltarea abilităților de redactare a documentelor necesare angajării (CV/scrisoare de intenție); perfecționarea abilităților de prezentare la interviu a tinerilor; dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor participanți la proiect. Activitățile desfășurate în cadrul mobilității au avut la bază educația non-formală, astfel încât participanții și-au dezvoltat abilități și competențe precum: lucrul în echipă, comunicarea într-o limbă străină, creativitatea, spiritul de competiție și fairplay-ul, socializarea și capacitatea de analiză. Metodele utilizate pe parcursul întregului proiect au fost: dialogul, dezbaterile, jocurile de rol, discuții libere.

În cadrul schimbului de tineri, participanții au lucrat individual dar și în echipă și au participat la ateliere de lucru precum: elaborarea unui CV, a unei scrisori de intenție, simularea unui interviu, au discutat despre oportunitățile de angajare din fiecare țară, despre oportunitățile de înființare a propriului business, despre cum să își promoveze propria afacere și au discutat despre strategiile de marketing care ar putea fi aplicabile pentru organizațiile întemeiate. Tinerii au fost încurajați să practice voluntariatul iar la sfârșitul schimbului de tineri, participanții au cunoștințe de bază în mediul de business, se orientează mai ușor către un domeniu de lucru, au o viziune clară asupra tendințelor de pe piața muncii, comunică mai bine în limba engleză și și-au depășit zona de confort. Datorită dezvoltării în cadrul proiectului a unei game diversificate de competențe și abilități prin intermediul activităților desfășurate, inserția pe piața muncii a tinerilor participanți în proiect se realizează cu o mai mare lejeritate.

Vizite de lucru

De asemenea, tinerii din proiect au vizitat brutăria Gerpen, Raiffeisen Bank și ISU Gorj pentru a vedea cum se desfășoară o zi de activitate din cadrul acestor instituții. Pe lângă informațiile dobândite în urma acestor vizite, participanții au avut oportunitatea să discute liber cu trei speakeri invitați: un specialist IT, un arhitect și un student la o facultate din China. În timpul proiectului tinerii participanți au lucrat și la o platformă pentru care au scris diferite materiale despre piața muncii, ofertele de muncă, posibilitățile de angajare din țările din care vin, dar și experiențele trăite în cadrul proiectului: http://lifepath.scoutsociety.ro/ Pe 29 august a avut loc și conferința finală a proiectului la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, unde au fost prezentate rezultatele proiectului dar și împărtășite impresiile tinerilor din fiecare țară.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -