spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăSocialElevii din Bustuchin, antreprenori în "Ţara lui Andrei"

    Elevii din Bustuchin, antreprenori în „Ţara lui Andrei”

    Elevii din Bustuchin au învăţat cum să devină antreprenori în Tabăra din Ţara lui Andrei. Echipa „Morarii Norocoşi” formată din elevi ai liceului din Bustuchin s-a aflat printre cele 14 finaliste în competiţia de proiecte Şcoala lui Andrei, competiţie ce le-a oferit ocazia să participe la cea de-a 7-a ediţie a Taberei din Ţara lui Andrei. Astfel, timp de 6 zile, elevii învaţă în cadrul atelierelor nonformale şi jocurilor din sfera antreprenorială cum să devină antreprenorii de mâine.

    „Şcoala lui Andrei” este un proiect de responsabilitate socială OMV Petrom care şi-a propus să susţină sistemul educaţional din România. În cei 6 ani de tabără au participat 3.000 de elevi şi 200 de cadre didactice. Cadrele didactice coordonatoare devin antreprenori prin diplomă acreditată de către Autoritatea Naţională de Calificări. Şcoala lui Andrei se adresează elevilor şi cadrelor didactice din ciclurile de învăţământ primare şi gimnaziale. OMV Petrom oferă premii totale în valoare de 100.000 euro pentru implementarea proiectelor câştigătoare, precum şi sisteme multimedia pentru şcolile câştigătoare. De asemenea, ca recompensă pentru munca depusă în competiţie, cele 14 echipe finaliste participă în Tabăra din Ţara lui Andrei. Aici elevii şi profesorii învaţă prin joc şi joacă ce înseamnă să implementezi cu succes o afacere. „Am dezvoltat jocuri de care să se tot lovească în viaţa de zi cu zi. Spre exemplu, când va mai juca Monopoly, copilul îşi va aminti că a învăţat despre profit, jocul cu bomboanele îl va duce cu gândul înspre marketing şi tot aşa”, povesteşte unul dintre trainerii taberei, Robert lancu. Cadrele didactice coordonatoare participă la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări şi primesc consultanţă pentru dezvoltarea proiectului selectat. Tabăra din Ţara lui Andrei s-a desfăşurat la Bran în perioada 6 iulie – 9 august. Aici 400 de elevi şi profesorii lor au învăţat să construiască şi să administreze un parc de distracţii.

    Copiii au vizitat un parc de distracţii din Braşov pentru a învăţa cum să-şi construiască propriile parcuri. Apoi cei mici construiesc machetele parcurilor, au cumpărat materialele necesare folosind o monedă de schimb specială, numită „Andreii”. De asemenea au învăţat noţiuni precum cheltuieli, investiţii aducătoare de venit, pierdere, profit dar şi detalii legate de marketing şi comunicare. În cele din urmă, parcurile au fost deschise publicului. „Punem şi în 2014 accentul pe educaţia antreprenorială în cadrul programului nostru, după ce anul trecut am punctat o premieră cu această abordare. Rezultatele au fost pe măsură: ideile mari ale celor mici au fost puse în aplicare şi astfel au luat naştere, în comunităţile Petrom, proiecte sustenabile care contribuie la dezvoltarea locala”, declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom. Proiectul care le-a adus participarea în Tabăra din Ţara lui Andrei echipei „Morarii norocoşi” se numeşte „Moara cu noroc” şi îşi propune dotarea atelierelor şcolii. „Atelierele liceului nostru, atât de necesare pentru practica elevilor sunt dotate necorespunzător. Dotarea este atât de săracă încât pe viitor va duce la imposibilitatea realizării orelor de practică aşa cum îşi doresc cei implicaţi”, spune Irinel Spiridon, iniţiatorul proiectului şi profesor la Liceul Tehnologic Bustuchin.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: