Acasa / Social / Elevii cu rezultate excelente la Evaluarea Națională, premiați de Primăria Negomir! Află povestea Adelinei Lăzărescu, admisă la un liceu de top

Elevii cu rezultate excelente la Evaluarea Națională, premiați de Primăria Negomir! Află povestea Adelinei Lăzărescu, admisă la un liceu de top

Adelina Lăzărescu a fost admisă a doua din sute de elevi la Liceul Militar din Alba Iulia! A obținut cea mai mare medie la Evaluarea Națională dintre colegii săi din comuna Negomir și a absolvit cu media 10 pe linie anii de școală generală. Adelina are 14 ani și este din comuna Negomir. În zi de sărbătoare, pe 29 august, primarul comunei Negomir a premiat elevii care au obținut medii peste 8.50 la Evaluarea Națională, bineînțeles, prima dintre premiați fiind Adelina.

Adelina Lăzărescu este un copil foarte inteligent, care a avut mereu rezultate excepționale la școală. A învățat din plăcere, dorindu-și ca visurile să i se împlinească! Spunea de mult că va urma Liceul Militar din Alba Iulia, dar nu mulți se așteptau ca fetița să fie admisă a doua! Mama sa este casnică, iar tatăl lucrează de ani buni la Complexul Energetic Oltenia. Oameni simpli și modești, dar cu frică de Dumnezeu, cei doi și-au crescut fiicele frumos, în spiritul adevăratelor valori. „Am crescut alături de familia mea formată din părinți, bunica mea și sora mai mare. Am fost și suntem copii fericiți, care știm să apreciem ceea ce avem, dar și să muncim și să ne respectăm familia. Avem prieteni și rude, petrecem timp cu ei, avem o viață frumoasă”, a spus Adelina Lăzărescu.

Rezultate de excepție

Vara aceasta, fetița a trecut cu brio de două examene foarte importante: Evaluarea Națională și admiterea la Liceul Militar din Alba Iulia, unul dintre cele mai căutate din țară. A fost admisă a doua dintre aproximativ 350 de candidați care au avut de susținut o probă scrisă și probe sportive și psihologice. La testarea scrisă a luat nota 10, iar media finală de admitere la liceu a fost 9,94. Pentru viitor, Adelina Lăzărescu, mândria părinților săi, dar și a consătenilor, promite că va lua note la fel de bune! Își dorește să studieze pentru a deveni aviator sau medic. „Voi studia la Colegiul Național Militar Mihai Viteazul Alba-Iulia. Mi-am dorit să intru în cadrul armatei. Părinții și sora mea, care a studiat și ea acolo și a absolvit acum doi ani, m-au îndrumat și m-au susținut. Pentru examenul din vară le mulțumesc tuturor profesorilor care m-au ajutat, am învățat mult, dar nu a fost așa de greu. La Evaluarea Națională am luat la matematica nota 10, iar la romana 9.70, având media finală 9,85. Clasele V-VIII le-am finalizat cu media 10. Cât privește admiterea la Liceul Militar am avut probe sportive, psihologice, probă scrisă. La probele sportive și psihologice au fost destul de multe fete, dar probele au fost accesibile. La admitere, proba scrisă, la română-matematică, am obținut nota 10. Am avut media de admitere 9.94, a doua medie de pe liceu. Pentru viitor încă nu m-am gândit foarte clar. Nu sunt încă decisă. Vreau să aleg între Aviație și Medicină”, a spus, pentru Revista Cult-ura, eleva Adelina Lăzărescu.

Cei mai buni elevi, premiați de primarul Tudor Oiță

Cei mai buni elevi din comuna Negomir au fost premiați, marți, 29 august, în zi de sărbătoare, de primarul Tudor Oiță. Patru elevi care au obținut medii peste 8.50 la Evaluarea Națională 2017 au fost premiați și felicitați de primar. Fiecare elev a primit suma de 800 lei și diplome. Festivitatea de premiere a avut loc la Primăria Negomir în prezența directorului Școlii Gimnaziale nr.1 Negomir, profesor Dumitru Ungureanu, și a membrilor Consiliului Local Negomir. Cei patru elevi premiați sunt: Lăzărescu Marina-Diana-Adelina, Țughin Elena-Corina, Popescu Andreea-Georgiana și Baltac Ion, toți de la Școala Gimnazială nr.1 Negomir. Premiile în bani au fost acordate în funcție de mediile obținute, așa cum prevede o hotărâre de CL. „Din partea Primăriei Negomir am primit 800 de lei. M-am bucurat. A fost un moment emoționant într-o frumoasă zi de sărbătoare. Am fost felicitată de multă lume și pentru nota de la Evaluarea Națională și pentru reușita de la admiterea la liceu”, a spus Adelina Lăzărescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*