9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Headlines Elevii de la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, alături de persoanele cu...

Elevii de la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, alături de persoanele cu dizabilități

Asociația „High Hopes”, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu, a organizat vineri 22 februarie evenimentul „Mesaje pentru incluziune”, dedicat Zilei Internaționale a Bolilor Rare, care este marcată în fiecare an pe data de 28 februarie. Reprezentanta Asociației High Hopes le-a vorbit elevilor acestei unități școlare despre drepturile și problemele persoanelor cu dizabilități.

Proiectul „Mesaje pentru incluziune” a debutat în ultima săptămână a acestei luni. Acesta are ca scop informarea, conștientizarea și pregătirea elevilor claselor a VIII-a. Reprezentanții Asociației High Hopes speră ca acești elevi să devină suport activ și pozitiv în viața persoanelor cu dizabilități. La Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, elevii au vizionat filmulețe despre lumea dizabilității, au participat la discuții interactive și au creat mesaje de suflet și venite din suflet pentru persoanele cu dizabilități sau persoanelor care se luptă cu boli rare. ,,Consider că atunci când vorbim despre facilitarea integrării persoanelor cu deficiențe în școală și în societate, rolul acestor campanii de informare, conștientizare, educație socială este extrem de important. Numai uniți putem schimba destine! De fiecare dată când pornesc la drum cu o astfel de campanie, îmi place să trec pragul Școlii Gimnaziale «Ecaterina Teodoroiu», deoarece este și școala mea de suflet, școala unde mama a predat, iar eu, la rândul meu, am învățat de la ea să scriu și că citesc, fiind eleva acestei școli. Pe viitor, ne propunem să desfășurăm mai multe proiecte asemănătoare, dar și campanii care să vizeze socializarea pozitivă și dezvoltarea personală”, a declarant Nicoleta Soilică, președintele Asociației High Hopes.

„Mai aproape de persoanele cu nevoi special”

Elevii și cadrele didactice care au luat parte la acest eveniment au fost încântați și își doresc să se implice activ în viața socială a persoanelor cu dizabilități și să le arate că le sunt alături. „Proiectul Mesaje pentru incluziune reprezintă pentru noi o oportunitate în plus pentru a ne implica activ în dezvoltarea personală, socială a elevilor noștri, în scopul de a-i pregăti pentru viață, pentru a fi oameni mai buni, mai empatici, mai aproape de persoanele cu nevoi speciale”, a menționat Ramona Petrică, profesor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente