Acasa / Social / Elevii și profesorii, așteptați la o amplă campanie de educație ecologică

Elevii și profesorii, așteptați la o amplă campanie de educație ecologică

Consiliul Județean invită elevii și profesorii din Gorj, în cea mai amplă campanie de educație ecologică desfășurată până acum în județ. În cadrul acestui eveniment autoritățile doresc să împărtășească din cunoștințele și experiența lor despre protejarea mediului și, mai ales, despre colectarea selectivă a deșeurilor.

Campania – concurs este organizată la inițiativa Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj. Proiectul are ca scop încurajarea voluntariatului pentru toate vârstele și tragerea unui semnal de alarmă asupra faptului că – locul celor mai multe dintre deșeuri, nu este la groapa de gunoi, ci la reciclare. Modalitatea de desfășurare este prevăzută în două etape, prima se adresează elevilor din mediul urban, iar cea de-a doua se va adresa elevilor din mediul rural.

În ce constă proiectul?

Proiectul va consta într-o competiție destinată școlilor din cele 2 municipii și cele 7 orașe ale județului nostru, cât și în organizarea unor seminarii / workshop-uri de educare și conștientizare a tinerilor, dar nu numai, asupra problematicilor din domeniul protecției mediului și, în special, a colectării selective a deșeurilor.

Unitățile de învățământ implicate în proiect vor organiza trei tipuri de activități:
1. activități de ecologizare;
2. colectarea selectivă deșeurilor atât acasă, cât și la școală ( hârtie-carton, PET-uri, doze aluminiu, baterii și acumulatori,inclusiv auto și DEEE-uri)
3. activități creative (desene, picturi, confecționarea unor materiale/obiecte din deșeurile reciclabile).

Educația și protecția mediului sunt obiective cheie pentru Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj de aceea autoritățile au decis să demareze acest nou proiect în 2018, care poate să reprezinte un punct de pornire spre realizarea acestor direcții.

Înscrierea în concurs se face până la data de: 15.03.2018 urmând ca în data de 5 iunie 2018, de Ziua mondială a mediului înconjurător, care se va derula în contextul Anului Centenar să fie acordate mai multe premii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*