Experiențe dramatice, povestite la Târgu Jiu

0
308

Cancerul mamar este una dintre bolile cu care femeile din România se confruntă extrem de frecvent, țara noastră ocupând un loc fruntaș în lume ca rată de îmbolnăvire. Din păcate, lipsa timpului și problemele cotidiene sunt factori care influențează procentul femeilor care se testează periodică și, de cele mai multe ori, ajung la medic în stadii avansate ale bolii.

Din aceste motive, OFSD Gorj, împreună cu Asociația ”Redescoperă fericirea”, a organizat o acțiune de conștientizare a femeilor, ”Octombrie, luna luptei împotriva cancerului de sân”, cu privire la importanța testării periodice, pentru a descoperi la timp și trata cancerul mamar. Este pentru prima dată când la nivelul județului Gorj are loc o astfel de acțiune, iar implicarea femeilor social democrate în lupta pentru conștientizarea gorjencelor cu privire la importanța testelor mamografice de identificare a bolii, continuă.  Evenimentul s-a derulat în Piața Prefecturii din Târgu Jiu , iar momentele artistice au fost asigurate de profesioniștii din cadrul Ansamblului ”Doina Gorjului”. Timp de două ore, Palatul Administrativ a fost luminat în roz, culoarea fiind un simbol al luptei femeilor împotriva cancerului mamar.

”Mă bucur că am reușit de organizăm acest eveniment inedit și să aduc în fața doamnelor prezente în această seară în Piața Prefecturii, femei care au trecut prin aceste experiențe dramatice, dar care au reușit. Le felicit pentru curajul de a vorbi deschis despre încercarea prin care au trecut, dar mai ales pentru faptul că se implică alături de noi și trag un semnal de alarmă cu privire la importanța testării. Suntem femei și trebuie să ne implicăm pentru semnele noastre, iar această acțiune își propune să crească atenția și gradul de conștientizare privind depistarea precoce, tratamentul, dar și prevenirea acestei boli deosebit de grave”, a declarat Anca Bordușanu, președinte OFSD Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here