Acasa / Headlines / Expoziție a artistului Mihai Țopescu, prezentată la Festivalul de Artă EUROPALIA, din Belgia

Expoziție a artistului Mihai Țopescu, prezentată la Festivalul de Artă EUROPALIA, din Belgia

Expoziția „Manifest“ a artistului plastic gorjean Mihai Țopescu va fi prezentată la Festivalul de Artă EUROPALIA, Château de Beloeil, din Belgia.

Expoziția este un proiect artistic conceput în urma cu patru ani prin realizarea unor video-instalații, performance și fotografii în diferite zone din Romania ca un demers artistic împotriva poluarii mediului. Un MANIFEST pentru aer curat, pământ curat, ape curate și spirite curate. Expoziția va avea loc pe data de 18 iulie și este orgaizată de Institutul Cultural Român și Festivalul de Artă EUROPALIA.

600 de arbori au fost vopsiți

„Intervenția din 2017 în Pădurea Poenari, Gorj, România unde am vopsit 600 arbori în diferite culori ecologice a fost un act artistic împotriva defrișărilor masive de păduri. Au urmat o serie de video-instalații, performance și fotografii folosind „elemente colorate“ cilindri, prisme montate fie pe un munte, pe un deal, pe lac, pe mare, în păduri, pe stradă, în muzee sau spații publice având același mesaj social. Lupta împotriva poluării mediului. Multitudinea de culori sunt energiile cromatice a celor care se implică în acest manifest, iar elementele simbol sunt Forța și Unitatea de acțiune”, a declarat artistul Mihai Țopescu. Acesta a primit în primăvara acestui an Medalia „Meritul Cultural” clasa a III-a, categoria C – „Artele Plastice” din partea președintelui Klaus Iohannis.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*