Expoziție de case monument tip culă, în Târgu Jiu

0
117

Proiectul Cule în lumină (www.culeinlumina.ro) continuă în orașul lui Brâncuși. Expoziția machetelor celor trei cule finaliste din Gorj (Eftimie Nicolaescu, I.C. Davani și cula Chintescu) realizate de către studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), a avut loc în apropierea Prefecturii, în perioada 11 – 13 septembrie.

Locuitorii municipiului au putut să descopere o parte din cele mai fascinante lucruri despre istoria și moștenirea culturală a județului Gorj și a „comorilor pierdute” de aici.

Expoziția s-a desfășurat în aer liber, fiind respectate toate măsurile de igienă și distanțare socială în vigoare.

„Proiectul Cule în Lumină este dedicat cunoașterii și aprecierii unora dintre cele mai valoroase construcții ale Olteniei, care au apărat și cultivat sute de ani stilul de viață, obiceiurile, istoria și legendele acestei regiuni încărcate de istorie. Ne dorim ca toți românii să cunoască și să fie mândri de acest tezaur, de valoarea și imensa lui semnificație culturală. Mai mult, ne-am propus să creștem potențialul turistic al întregii zone și să le includem într-un circuit turistic regional“, se arată pe site-ul proiectului „Cule în lumină“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here