Acasa / Headlines / Expoziție de pictură a unei artiste care suferă de autism

Expoziție de pictură a unei artiste care suferă de autism

Elena Alexandra Cojocaru, în vârstă de 13 ani, din Motru, își va expune pentru prima dată picturile în cadrul unei expoziții. Fata suferă de o formă de autism, însă și-a găsit refugiul în pictură. Elena se simte liniștită și are un anumit confort atunci când pictează.

Expoziția este denumită „Culori și sentimente“. Vernisajul va avea loc joi, 14 iunie, la Casa de Cultură din Motru. „Să desenez mă definește. Așa pot eu să mă exprim și să transmit multe emoții ce în cuvinte nu reușesc să le expun“, spune Elena. Vor fi prezentate pe simeze 60 de lucrări, iar expoziția va fi cu vânzare. Toți banii care se vor strânge vor fi folosiți pentru recuperarea Elenei. Mai mult decât atât, familia a creat o pagină pe Facebook prin intermediul căreia lucrările realizate de Elena Alexandra pot fi şi achiziţionate.

Se exprimă prin desen

Elena se exprimă cu dificultate, dar şi-a dezvoltat alte abilităţi. Pictura şi limba engleză sunt principalele ei pasiuni. Teodor Popescu, bunicul Elenei este alături de ea și o susține mereu: „Elena pictează ca să se relaxeze şi când vrea să-mi spună ceva. Ea nu reuşeşte să spună în cuvinte. Nu reuşeşte să exprime ceea ce simte şi atunci o face printr-un desen. Aşa călătoreşte prin lumea ei. Pictează ceea ce îşi imaginează“.

Atrasă de imagini de la patru ani

De la vârsta de patru ani a avut primele manifestări artistice, fiind atrasă în special de imagini. „Elena foloseşte de la patru ani calculatorul şi a avut mereu o înclinaţie către imagine. Folosea diferite programe de editare a imaginilor şi toţi ne miram cum de ştie să le folosească, când măcar ea nu vorbea. Modifica diferite imagini aşa cum dorea până când a început să le deseneze manual pe coală A 4. Îi plăcea să deseneze ponei. Erau viaţa ei şi îi desena întruna. Încet-încet am încercat să o îndepărtăm puţin de ei. Acum este expertă în a desena personaje din desenele animate japoneze“, mai spune bunicul ei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*