Expoziție de pictură pe pânză ”Petale din vis” la Turda

0
35

„Petale din vis”, expoziția de pictură pe pânză semnată de Luminița Fuiorea care a avut loc la sala “Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj va fi vernisată și la Turda.

Vineri, 25 septembrie 2020, începând cu ora 18.00, va avea loc vernisarea expoziției “Petale din vis”, în curtea Casei Rațiu, din Turda, o locație plină de istorie. Luminița Fuiorea a ales pentru această expoziție, lucrări care arată un amalgam de sentimente și emoții, un sfârșit și un început în același timp. Tonurile închise, cu tușe puternice și curajoase, amestecate cu pete de culoare pură sau de lumină, explică atât de bine trăirile artistei și personalitatea ei complexă.

Casa Rațiu este reședința istorică a uneia dintre cele mai faimoase familii nobiliare din regiune – Familia Rațiu, al cărei descendent a fost și binecunoscutul politician Ion Rațiu.

Expoziția Luminiței Fuiorea este inclusă în manifestările care vor avea loc la  inaugurarea asociației Potaissa Art în curtea ”Colegiului Dr. Ioan Rațiu” din Turda (lângă Primărie), între orele 18:00 – 20:00. Orașul va fi cuprins de artă nu doar pentru o singură zi, spun organizatorii, ci pentru mult timp de acum încolo.

Nimic nu ne va împiedica să ne simțim bine, chiar dacă trebuie să:

  • purtăm masca de protecție pe toată perioada evenimentului
  • păstrăm distanțarea socială
  • evităm contactul mâinilor cu ochii, nasul și gura înainte de a le spăla

Voluntarii noștri vor avea grijă ca virusul să ”lipsească din peisaj”, ca să ne putem bucura cu toții de momentele prețioase petrecute împreună.

Organizatoriii evenimentului: Primăria Municipiului Turda, Casa de Cultură Turda, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Teatrul Național Aureliu Manea Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here