Fac coadă la CARP Târgu Jiu pentru un împrumut

0
359

Zeci de pensionari din Gorj stau zilnic pe la ghisee CARP pentru a face rost de bani. Casa de Ajutor Reciproc din Târgu Jiu este un real spijin, în special pentru bunicii care îți duc traiul cu un venit minim. Potrivit oficialilor, împrumuturilor lunare solicitate se ridică la aproximativ 400.000-500.000 de lei.

A crescut numărul împrumuturilor la CARP Târgu Jiu. Odată cu sezonul rece nevoile pensionarilor din Gorj cresc. Peste 500 mii de lei se acordă lunar celor care solicită sprijin financiar. “În această perioadă, datorită măsurilor restrictive ca urmare a pandemiei cu Coronavirus, în mod surprinzător, s-a observat o evoluție crescătoare a solicitărilor pentru împrumuturi din partea pensionarilor. Noi sperăm să venim în sprijinul necesităților dumnealor. Pentru a răspunde cât mai prompt, am luat o serie de măsuri, ca să nu îi mai purtăm pe drumuri și să vină în zile diferite pentru obținerea acestor împrumuturi. Le-am facilitat multe modalități de solicitare și achitare a împrumuturilor, dându-le posibilitatea să efectueze plăți prin viramente bancare sau prin mandate poștale. Cert este că necesitățile bătrânilor există în permanență. Ca o estimare a împrumuturilor lunare solicitate prin Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, suma se ridică la aproximativ 400.000-500.000 de lei”, a declarat Mihaela Novac, contabilul șef al CARP Târgu Jiu.

Sprijin din spijin

Îngrijorător este că tot mai mulți bunici solicită bani pentru a veni în spijinul nepoților care, din cauza pandemiei, și-au pierdut locul de muncă. “Având în vedere să sunt pensionari, oameni în vârstă, de cele mai multe ori este vorba de nevoi personale, dar nu numai pentru ei, ci și pentru membrii familiei. Știți foarte bine situația economică, nu doar cea de pe piața Gorjului, ci din întreaga țară. Economia este în cădere liberă și foarte mulți copii sau nepoți de-ai lor au rămas fără locuri de muncă. Aceștia apelează la sprijin din partea părinților sau bunicilor, iar cei din urmă ni se adresează nouă. Având toată gama de membri pensionari la CARP, inclusiv cei cu pensia minimă de 704 lei, noi nu le-am îngrădit posibilitatea accesării împrumuturilor. Gândiți-vă că din cei 704 lei nu își acoperă nici o treime sau un sfert din necesitățile lor, fiind oameni bolnavi. Rămân astfel în imposibilitatea de restituire a împrumuturilor și, prin urmare, suntem puși în situația de a înființa aceste popriri pentru recuperarea sumelor”, a mai transmis contabilul unității.

Bani puțini, griji multe

Pensionarii susțin că spijinul acordat de CARP este pentru ei o gură de oxigen. La veniturile lor este greu să obțină ajutor din alte parte. “Suntem bătrâni cu pensia mică, este greu să ne descurcăm. Vine iarna, ne trebuie lemne, avem nevoie și de medicamente. Cine să ne dea nou bani la ce venit avem. Venim aici și așa ne chinuim de la o lună la alta “, ne-a declarat un pensionar.

“Este tot mai greu, avem și noi familie, copii și îi mai ajutăm cu ce putem. Sunt tineri și au nevoie de sprijin, mai ales acum pe timpurile astea. Trăim vremuri grele și din păcate nimănui nu-i pasă”, a transmis o bunică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here