0.7 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Social Făclii și tort, de ziua lui Brâncuși, la Hobița. Gestul impresionant: ”a...

Făclii și tort, de ziua lui Brâncuși, la Hobița. Gestul impresionant: ”a scos din buzunar 100 de lei, care erau ultimii lui bani”

O asociație cultural – istorică din Ardeal a organizat, de ziua de naștere al lui Constantin Brâncuși, o serie de manifestări chiar în locul în care marele sculptor a venit pe lume, în satul Hobița, la Casa Memorială. Reprezentanții „Testamentul lui Avram Iancu“ au venit cu un tort și au aprins făclii în curtea Casei Memoriale în semn de apreciere față de această zi importantă.

„Am fost în Gorj, am fost la Hobița cu tort, lumânări-făclii să se vadă din Cerurile toate, cu Cercul de foc pentru Titanul din Hobița“, este mesajul transmis de către Mădălina Fărcaș, președintele la Asociația Cultural Istorica „Testamentul lui Avram Iancu“.

A vrut să doneze ultimii lui bani pentru protejarea casei lui Brâncuși

Un gest remarcabil a venit din partea unui focșănean care a venit special să participe la ceremoniile desfășurate în județul lui Brâncuși, în memoria marelui sculptor. Acesta a vrut să cumpere din ultimii lui bani o folie pentru a pune pe ceea ce rămas din casa în care s-a născut genialul artist. „A fost marcat de faptul că lemnul care a mai rămas din casă nu este protejat de niciun fel. A scos din buzunar 100 de lei, care erau ultimii lui bani, pentru a-i da unui localnic care trăiește în apropiere pentru ca cumpărat o folie pentru a acoperi lemnele din casa în care s-a născut Brâncuși“, a relatat Cristian Farcaș, vicepreședintele Asociației Cultural Istorice „Testamentul lui Avram Iancu“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente