5.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Social Familiile nevoiaşe, scutite de la impozit, dacă muncesc pentru comunitate

Familiile nevoiaşe, scutite de la impozit, dacă muncesc pentru comunitate

Autorităţile locale din Turceni au găsit o modalitate simplă de a încasa taxele şi impozitele locale datorate de familiile fără venituri. Astfel, printr-o hotărâre de Consiliu Local, familiile care nu au posibilitatea financiară de a achita impozitul datorat la primărie, pot munci în folosul comunităţii.

Pentru a nu se mai repeta situaţia de anul trecut, când 400 de familii din Turceni s-au aflat în imposibilitatea de a-şi achita la primărie taxele şi impozitele locale, în acest an, consilierii locali şi-au luat măsuri de precauţie. Astfel, pentru a nu se mai trezi la finele lui 2014 că familiile fără venituri se află în imposibilitatea de a achita aceste obligaţii, primăria a decis printr-o hotărâre de Consiliu Local ca aceste persoane să muncească în folosul comunităţii. „Venim cu o noutate în acest an. Persoanele care nu au venituri, dar sunt apte să muncească, vor presta în compensare cu obligaţiile de plată, ore de muncă în folosul comunităţii. Din anchetele sociale am văzut că oamenii nu sunt rău intenţionaţi dar nu au cu se plătească. Bugetul primăriei a scăzut foarte mult faţă de alţi ani şi nu putem plăti firme care să facă lucrări de întreţinere, atunci am hotărât în Consiliul local să ajutăm oamenii prin scutirea de la plata impozitelor, dar să presteze muncă pentru a ajuta la rândul lor la menţinerea unui oraş curat”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni. Au fost identificate 400 de familii care se înscriu în această hotărâre de Consiliu Local şi pentru acestea vom face parteneriate în sensul că primăria are atributul legal, dar şi familiile trebuie să facă ceva pentru comunitatea care îşi achită taxele. Rămâne de văzut cât de bine vor răspunde cetăţenii la o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât la o taxă normală de achitat ca şi impozit, o persoană va trebui să presteze aproximativ 60 de ore de muncă.

Familiile nevoiaşe ajutate şi cu tichete sociale, de Paşte

De altfel, familiile fără venituri sunt avute în atenţie de Primăria Turceni şi acum în preajma Sărbătorilor Pascale, fiecare membru de familie primind câte un tichet social în valoare de 30 de lei. Primarul Dumitru Gâlceavă asigură că în şedinţa de Consiliu Local de miercuri: „voi veni cu rugămintea adresată consilierilor să fie de acord cu acordarea tichetelor de 30 de familiilor unde venitul lunar pe membru este mai mic de 400 de lei. Avem un buget estimat şi vreau ca nici concetăţenilor mei cu posibilităţi limitate să nu le lipsească un sprijin pentru masa de Paşte. În total, numărul tichetelor sociale pe care Primăria Turceni le va pune la dispoziţie celor nevoiaşi se ridică la 800. Potrivit edilului Gâlceavă, efortul merită, mai ales că sunt familii unde se va strânge şi 150 de lei prin acordarea tichetelor, iar orice ajutor este binevenit de sărbători.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente