Fanfara „Armonia“ a municipiului Târgu Jiu, una dintre puținele din România în activitate

0
327

Fanfara „Armonia“ a municipiului Târgu Jiu este una dintre puținele care mai funcționează în România. Doar Pitești și Baia Mare se mai pot lăuda cu fanfare.

S-a format pe structura fostei fanfarei militare, dar în permanență au venit muzicieni noi. În acest an au veni numai puțin de șapte noi membri, dintre care doi sunt absolvenți ai Școlii Populare de Artă, iar unul este chiar instrumentist al Filarmonicii Oltenia. Astfel, calitatea interpretării a crescut, iar repertoriul s-a diversificat. „Repertoriul s-a îmbogățit mult în ultima perioadă. Acoperim cam toate genurile muzicale: marș, polcă, vals, tango, muzică populară și ușoară“, ne-a explicat Gheorghe Enăștescu, liderul Fanfarei „Armonia“, care numără în prezent 14 membri.

Anul acesta a însemnat și o îmbunătățire majoră și în privința dotării. „Am făcut achiziții de 50.000 de lei. Am cumpărat boxe, stație de amplificare, instrumente, o orgă, accesorii, microfoane. Am confecționat uniforme noi la un atelier din Vâlcea“, a mai menționat Gheorghe Enăștescu.

„Au fost mulți turiști care au dansat“

Toată vara, fanfara a cântat în Parcul Central din Târgu Jiu în zilele de joi și duminică. Acum, concertele se desfășoară atunci când vremea mai permite desfășurarea unor evenimente de acest fel în aer liber. S-a format chiar și un public care vine special să asculte fanfara. Mai mult decât atât, și turiștii care vin în parc sunt încântați de concertele în aer liber. „Au fost mulți turiști care au dansat atunci când au venit să ne asculte. Au fost încântați și ne-au aplaudat“, a mai spus Gheorghe Enăștescu.

Fanfara caută în continuare tineri muzicieni

În continuare, Gheorghe Enăștescu este în căutarea unor tineri muzicieni care vor să se alăture proiectului. „Avem planuri de întinerire, pentru că noi suntem cam la sfârșitul activității. Încercăm să-i determinăm pe tineri să vină alături de noi“, a mai precizat dirijorul fanfarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here