spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialFără sorţi de izbândă! Nicio soluţie pentru localnicii afectaţi de alunecări

    Fără sorţi de izbândă! Nicio soluţie pentru localnicii afectaţi de alunecări

    Reprezentanţii Prefecturii Gorj nu au reuşit în niciunul din demersurile iniţiate la nivelul actualului Guvern să ajute localnicilor din Bumbeşti Piţic, afectaţi de alunecările de teren produse anul trecut şi reactivate în această primăvară. Nici în litigiul cu ADS pentru terenurile din Câmpu Mare nu a existat un rezultat favorabil, procesul fiind la faza de recurs.

    alunecare-bumbesti-pitic-1

    Veştile date de reprezentanţii Prefecturii Gorj localnicilor din Bumbeşti Piţic, afectaţi în ultimii doi ani de alunecările de teren, nu sunt deloc îmbucurătoare. Subprefectul judeţului Sorin Arjoca susţine că singura modalitate de obţinere a fondurilor necesare reconstruirii locuinţelor afectate de alunecări este aceea de a se accesa un program derulat de Ministerul Dezvoltării pe proceduri de intervenţie, însă se pare că aceasta este destul de greoaie. „Ministerul nu poate să îi ajute pentru că niciunul dintre dânşii nu aveau nici asigurare şi cred că nici autorizaţie de construcţie, dar am discutat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi l-am sfătuit pe domnul primar să caute soluţii, eventual cetăţenii să-şi găsească să intre în proprietatea unui teren şi să demareze o procedură pentru accesarea unui sub-program al Ministerului Dezvoltării”, a explicat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

    Veştile nu sunt bune deloc nici când vine vorba de sinistraţii din locaţia Câmpu Mare Albeni. Deşi există pe rolul instanţelor de judecată un proces, la faza de recurs, şansele de câştig sunt reduse. Subprefectul susţine că în evidenţele ADS este menţionat faptul că pe terenurile respective, pe care s-au construit locuinţele odată cu alunecările din 2006, se află plantaţii. „Suntem în procesul cu ADS. E în recurs la Curtea de Apel Craiova. Situaţia este cât se poate de complexă. Avem mari dificultăţi în a soluţiona această problemă, sunt construcţiile acolo, sunt locuite, iar ADS-ul spune că acolo sunt plantaţii”, a declarat Sorin Arjoca.

    După zece ani, oamenii trăiesc în condiţii rudimentare, în sensul că nu beneficiază de utilităţi, nefiind nici proprietari pe terenurile pe care se află casele.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: