spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăSocialFermierii dau înapoi, ce au luat ilegal

    Fermierii dau înapoi, ce au luat ilegal

    Subvenţiile primite necuvenit îi fac acum buni de plată pe sute de fermieri care au fost depistaţi cu nereguli şi cu toate acestea în perioada 2008-2013 au primit bani din bugetul naţional şi comunitar. Alte sute de dosare aşteaptă executare silită, iar pentru 2014, conducerea APIA spune că deja s-a dispus verificarea de urgenţă a altor fermieri care datorează o sumă totală de 3 milioane de lei.

    2,5 milioane de lei urmează să recupereze APIA Gorj din subvenţiile care au ajuns la fermierii cu nereguli. Numărul proceselor verbale atinge 268, dar conducerea APIA spune că este în scădere cu 25% faţă de anii anteriori. „În şedinţa grupului de lucru de săptămâna trecută am stabilit ca în regim de maximă urgenţă, maxim două săptămâni, să fie întocmite notele de fundamentare şi împuternicirile pentru comisia de verificare pentru un număr de 61 de debite, de asemenea să se întocmească procesele verbale de constatare a neregulilor şi de recuperare a creanţelor bugetare pentru 268 de procese verbale. Apreciez că numărul fermierilor cu debite ce urmează să returneze sumele primite necuvenit la nivelul anului 2014 se ridică la 522 de fermieri”, a declarat Constantin Negrea, director APIA Gorj.

    Peste 800 de mii de lei, de recuperat pentru 2014

    Bani de recuperat de la sute de fermieri care au luat subvenţii, dar au încălcat şi legea, sunt şi pentru perioada 2008-2013. Suma atinge o valoare de peste 800 de mii de lei, acordată de APIA din bugetul naţional şi comunitar. Mai grav este că 190 de dosare au fost trimise organelor statului pentru executare silită. „Pe parcursul anului 2014, Centrul Judeţean APIA Gorj a întocmit un număr de 193 de procese verbale de constatare a neregulilor şi de recuperare a plăţilor acordate din buget naţional şi comunitar. Suma se ridică la 828.260 de lei. De asemenea, am transmis organului fiscal judeţean, administraţiilor publice judeţene, un număr de 195 de dosare de executare silită pentru 900.000 de lei, debite aferente perioadei 2008-2013”, a declarat Constantin Negrea, director APIA Gorj. Recuperarea banilor se face în regim de compensare explică Constantin Negrea, când fermierii sunt tăiaţi de la primirea plăţilor pe suprafaţă, dar sunt şi cazuri când unii dintre cei cu debite returnează banii datoraţi, voluntar.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: