14.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Social FESTIVAL DE COLINDE ȘI OBICEIURI ROMÂNEȘTI ”TRADIȚII LA NOI ACASĂ”

FESTIVAL DE COLINDE ȘI OBICEIURI ROMÂNEȘTI ”TRADIȚII LA NOI ACASĂ”

Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Tg-Jiu a organizat marți, 18 decembrie 2018, FESTIVALUL JUDEȚEAN DE COLINDE ȘI OBICEIURI ROMÂNEȘTI ,,TRADIȚII LA NOI ACASĂ”, activitate ce face parte din Proiectul educațional ,,Ocrotiți zâmbetul copilăriei!”.

Festivalul, aflat la cea de-a doua ediție, a dat ocazia copiilor să-şi consolideze cunoştinţele despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti pe care le ştim de la strămoşii noştrii, din dorinţa de a păstra vie frumuseţea şi prospeţimea lor.

Tradițiile şi obiceiurile româneşti reprezintă un adevărat tezaur care trebuie păstrat şi transmis, pentru că ar fi păcat ca, după ce a dăinuit secole şi chiar milenii, să se piardă. Noi, cadrele didactice, avem posibilitatea să le cultivăm dragostea pentru această nepreţuită comoară, astfel încât să-şi dorească să o păstreze mereu vie, pentru ca şi generaţiile viitoare să se poată bucura de ele.

Micuții preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Tg-Jiu au prezentat momente inedite, care au scos în relief frumuseţea obiceiurilor şi colindelor de Crăciun. Cu glasurile lor calde şi tremurând de emoţie, copiii sunt cei meniți să exprime cel mai bine gândurile curate şi să facă urări celor dragi în aceste zile de mare sărbătoare, și astfel păstrând vie frumusețea și prospețimea tradițiilor și obiceiurilor românești.

Sărbători fericite!

Director,
Prof. Ana-Maria Bîzdoacă

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente