spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialFESTIVALUL CÂNTECULUI, JOCULUI ȘI PORTULUI POPULAR GORJENESC ”TISMANA 2020”

    FESTIVALUL CÂNTECULUI, JOCULUI ȘI PORTULUI POPULAR GORJENESC ”TISMANA 2020”

    Ediția a 53-a a Festivalului de la Tismana se va desfășura, ca și alte concursuri simulare, după un regulament special. Soliștii și dansatorii care doresc să participe trebuie să trimită repertoriu de participare online. Premiile pentru câștigători au fost diminuate, totul din cauza pandemiei.

    Din dorința de a continua tradiția unui festival care se desfåșoarå la Tismana de peste o jumåtate de secol, pentru prima datå în istoria sa – datoritå circumstanțelor create de necesitatea respectårii tuturor normelor sociale și sanitare generate de pandemia de coronavirus – evenimentul se va desfåșura on line, dupå un Regulament special.

    Secțiunile Festivalului:

    1. Soliști vocali;
    2. Soliști instrumentiști;
    3. Dansuri populare;
    4. Port popular.

    Pentru soliștii vocali și instrumentiști, vârsta de participare este între 15 și 35 ani, iar pentru formațiile de dansuri între 15 și 60 ani. Soliștii vocali vor interpreta douå piese din care una – doinå sau baladå – fårå acompaniament, interpretare de maxim 5 minute. Programul soliștilor instrumentiști nu va depåși 6 minute.

    Concurenții soliști vocali și instrumentiști vor trimite pe adresa de mail emiliananu@yahoo.com și andreea.epure92@gmail.com  repertoriul de participare în format digital video, calitate minimå 720p (imagine încadratå bine, fårå a fi mișcatå, sunet clar, ținutå conformå). Formațiile de dansuri vor prezenta un dans popular de maxim 6 minute, realizat pe parcursul ultimului an, respectând condițiile de înregistrare de la soliști vocali, transmis pe adresa de mail andreea.epure92@gmail.com.

    Videoclipurile vor fi transmise organizatorului pânå cel târziu în data de 9 august 2020.

    Situația actualå presupunând angajarea cu precauțiune a cheltuielilor pe manifeståri culturale, bugetul Festivalului este diminuat fața de edițiile trecute, organizatorul principal – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale Gorj –  acordând pentru fiecare secțiune doar premiul I, anume:

    1. Soliști vocali – 800 lei;
    2. Soliști instrumentiști – 800 lei;
    3. Dansuri populare – 1.200 lei;
    4. Ansamblu nou înființat – 700 lei;
    5. Costum popular (Feminin, Masculin) – câte un premiu în valoare de 250 lei fiecare.

    Laureații vor fi anunțați în data de 15 august 2020.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: