Festivalul „Gena Bârsan” și-a desemnat câștigătorii

0
14

Cei mai buni lăutari înscriși la festivalul concurs „Gena Bârsan” din Târgu-Cărbuneşti au fost premiați pe două secțiuni: tarafuri tradiţionale și rapsozi populari. Profesioniștii din localitatea Godinești, au fost preferații juriului.

Festivalul a crescut de la an la an, artiștii care au urcat pe scena de la Târgu Cărbunești fiind din ce în ce mai buni.  Festivalul de muzică lăutărească autentică „Gena Bârsan” a fost organizat de Consiliul local Târgu Cărbunești, Primăria orașului Târgu Cărbuneşti şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Partenerii evenimentului au fost Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului şi Centrul Cultural „Tudor Arghezi” Târgu Cărbuneşti.

Cei mai buni

La secţiunea tarafuri tradiţionale, Trofeul festivalului, oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a mers către Taraful Vasile Muscurici de la Pârâul de Pripor din Godinești. Premiul I oferit de Consiliul Local şi Primăria Târgu Cărbuneşti – taraful Rap Pantelie din Godinești. Premiul II oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj – taraful Ion Pobirci din Godinești Premiul III oferit de Şcoala Populară de Artă – taraful Constantin Mornea din Tismana. Premiul „Alită Piţigoi” oferit de Centrul Cultural „Tudor Arghezi” tarafului Gioni Piţigoi din Târgu Cărbuneşti. Mențiunile de la această secțiune au mers către taraful Ion Argint de la Godinești, taraful Aurel Lătărețu din Târgu Cărbunești și Geagu Cristian din Tismana.

La secţiunea rapsozi populari premiul I oferit de Consiliul Local şi Primăria Târgu Cărbuneşti – Gabriela Enoiu Muscurici din Godinești. Premiul II oferit de CJCPCT Gorj – Mărgărina Cidoiu de la Godinești Premiul III oferit de Şcoala Populară de Artă- Sabina Lătărețu de la Târgu Cărbunești. S-au acordat șapte mențiuni la această secțiune: Bălașa Pobirci din Godinești, Geoni Pițigoi din Târgu Cărbunești, Elena Lătărețu din Târgu Cărbunești, Adina Lătărețu din Târgu Cărbunești, Maria Drulă din Târgu Cărbunești, Pinti Enoiu din Godinești și Steliana Enoiu din Godinești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here