Acasa / Social / Festivalul Național de Balet și Dans Modern – În pași de dans spre INFINIT-ediția a V-a

Festivalul Național de Balet și Dans Modern – În pași de dans spre INFINIT-ediția a V-a

Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, alături de Consiliul Județean Gorj,  organizează anual Festivalul Național de Balet şi Dans Modern „ÎN PAŞI DE DANS SPRE INFINIT”. Concursul va începe în data de 8 iunie, ora 11:00  pe scena  Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu – pentru participanții la secțiunea balet, și, tot,  cu începere de la ora 1100, pe scena  Teatrului de Vară din Târgu Jiu, sediul Școlii Populare de Artă– pentru participanții la secțiunea dans modern.

Acest festival se adreseaza cursanților disciplinelor de balet și dans modern din școlile populare de artă, cluburi ale copiilor și alte unități școlare din țară. „Urmărind reconsiderarea valorică a valenţelor educative şi recreative ale dansului modern şi baletului, dezvoltarea simţului ritmic, metodic şi pregătirea copiilor prin artă, încurajarea şi promovarea schimburilor pluriculturale între delegaţiile provenite din ţară,  pentru realizarea unui cadru adecvat de întrecere şi spectacol, de finalizare şi valorificare a activităţilor de balet şi dans modern, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, alături de Consiliul Județean Gorj,  organizează anual Festivalul Național de Balet şi Dans Modern „ÎN PAŞI DE DANS SPRE INFINIT”Evenimentul se desfășoară pe parcursul unei singure zile, aducând în scenă mai multe genuri de dans: street dance, hip hop, fantezie coregrafică, balet, dans contemporan, dans modern și se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 si 19 ani. Se anunță o competiție acerbă, s-au înscris în jur de 400  copii și tineri  foarte bine pregătiți din Alba Iulia, Slatina, Orșova, Vâlcea, Oradea și Craiova”, a declarat Ana Maria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Premii pentru câștigători

Pentru organizarea acestui festival, vor exista două jurii: un juriu pentru secțiunea dans modern, format din trei specialiști și un juriu alcătuit din cinci specialiști pentru secțiunea balet. Aceștia vor aprecia: originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta copilului, costumația, sincronizarea pașilor de dans, a ritmului cu muzica. În urma clasamentului stabilit de către membrii juriului, organizatorul va acorda diplome câștigătorilor locurilor I, II și III. Toți participanții înscriși vor primi din partea organizatorului medalii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*