Acasa / Headlines / Festivalul Național de folclor ”Cheile Oltețului”, organizat în premieră la Polovagi

Festivalul Național de folclor ”Cheile Oltețului”, organizat în premieră la Polovagi

Festivalul Național de folclor ”Cheile Oltețului”, de la Polovragi, va fi organizat în premieră pe 19 iulie, și are ca obiectiv principal conservarea și promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc, reprezentând spațiul de afirmare a tinerilor interpreți și de repunere în circulație a unor piese valoroase din diferite zone etnofolclorice ale țării.

Organizat într-o zonă cunoscută pentru zestrea spirituală moștenită de generații de păstrători și purtători de folclor, festivalul organizat sub formă de concurs de interpretare este deschis tinerilor interpreți ai cântecului popular românesc din întreaga țară. Specificul acestui festival concurs este repertoriul muzical exclusiv pastoral, ceea ce asigură ineditul și primatul acestui festival în contextul festivalurilor naționale de profil.

Festivalul concurs se va desfășura în data de 19.07.2019, când începând cu orele 10,00 va avea loc preselecția candidaților la Căminul Cultural Polovragi. Neprezentarea la preselecție atrage după sine neparticiparea la concurs.

Regulamentul Festivalului şi fișa de înscriere se află postate pe site-urile: www.polovragii.ro și pe www.traditiigorj.ro

Cei interesați să participe vor trimite fișa de înscriere și partiturile pentru cântecul cu orchestră pe adresele de mail:  [email protected] sau [email protected]

Condiții de participare:

Vor fiselectaţi concurenţi din rândul participanţilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 ani, ce au obligaţia de a completa pentru înscriere fişa de participare.

Fişa va fi însoțită  de partiturile repertoriului de  concurs și   vor  fi  trimise  Primăriei  Polovragi sau la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj la adresa de e-mail:  [email protected]  sau [email protected] până  la data de 18.07.2019, în  mod excepțional până la 19.07. 2019, ora  09.30, la  Preşedintele juriului.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni, soliști vocali și soliști instrumentiști. Pot participa interpreți amatori ai folclorului muzical din toate zonele etnofolclorice românești. Nu pot participa artiști consacrați sau profesioniști.

Evoluția în concurs

Concurenții trebuie să aibă pregătite cel puțin trei-cinci piese, fiind la latitudinea juriului dacă acestora li se vor solicita și altele decât cele prezentate. În acest caz concurentul va comunica prin fișa de înscriere noile piese, specificându-se tipul de acompaniament propus.

Premii acordate:

Marele Premiu al Festivalului, în valoare de 500 lei va fi oferit de Pensiunea Cheile Oltețului

Premiile secțiunii SOLIȘTI VOCALI vor fi acordate de Consiliul Local și Primăria Polovragi după cum urmează:

Premiul I- 300 lei

Premiul al II-lea – 200 lei

Premiul al III- lea – 100 lei

Premiile secțiunii SOLIȘTI  INSTRUMENTIȘTI vor fi acordate de Consiliul Local și Primăria Polovragi după cum urmează:

Premiul I- 300 lei

Premiul al II – lea 200 lei

Premiul al III – lea 100 lei

Premiul „STELIAN FLORESCU” pentru cel mai tânăr interpret, în valoare de 300 lei va fi acordat de CJCPCT GORJ.

Programul Festivalului:

09.00  –  10.00 –  stabilirea evidenței concurenților

10.00  –  13.00 –  selecția participanților înscriși

16.00  –   17.30 –   repetiție cu orchestra

18.00  –  18.30  Deschiderea Festivalului de către Primarul comunei Polovragi și discursul invitaților

18.30  –  20.30  Festival Concurs – Gala Festivalului Național de Folclor ”Cheile Oltetului” – Invitații festivalului

23.00 – Închiderea festivalului

Președinte și Director al Festivalului este conf. univ. dr. Habilitat Gabriela Rusu –  Păsărin

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*