27.3 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Social Festivalul Național de Folclor Pastoral „Cheile Oltețului”, on-line

Festivalul Național de Folclor Pastoral „Cheile Oltețului”, on-line

- Advertisement -

Festivalul Național de folclor „Cheile Oltețului” are ca obiectiv principal conservarea și promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc, reprezentând spațiul de afirmare a tinerilor interpreți și de repunere în circulație a unor piese valoroase din diferite zone etnofolclorice ale țării. Organizat într-o zonă cunoscută pentru zestrea spirituală moștenită de generații de păstrători și purtători de folclor, festivalul organizat sub formă de concurs de interpretare este deschis tinerilor interpreți ai cântecului popular românesc din întreaga țară. Specificul acestui festival concurs este repertoriul muzical exclusiv pastoral, ceea ce asigură ineditul și primatul acestui festival în contextul festivalurilor naționale de profil.

Având în vedere condițiile impuse de starea de alertă instituită în România pentru limitarea riscurilor generate de coronavirusul SARS-COV-2, organizatorii au decis ca ediția aceasta a Festivalului să se desfășoare on-line în perioada 17.07-20.07.2020

Juriul va desemna câștigătorii în data de 19.07.2020.

Regulamentul Festivalului și Fișa de înscriere se află postate pe paginile de Facebook ale organizatorilor și pe site-ul www.traditiigorj.ro

Cei interesați să participe vor trimite fișa de înscriere pe adresele de mail [email protected], [email protected]

Condiții de participare:

Vor fi selectați concurenți din rândul participanților cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 ani, ce au obligația de a completa pentru înscriere fișa de participare model, anexată la prezentul regulament.

Fișa va fi însoțită de un videoclip de maxim 4 minute, de calitate audio-video bună (nemișcată, audio clar, realizat în format portret) și vor fi trimise Primăriei Polovragi sau la Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj la adresa de e-mail [email protected], [email protected] până la data de 14.07.2020.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni, soliști vocali și soliști instrumentiști. Pot participa interpreți amatori ai folclorului muzical din toate zonele etnofolclorice românești. Nu pot participa artiști consacrați sau profesioniști.

Reguli pe perioada desfășurării festivalului

Concurenții trebuie să aibă pregătite cel puțin trei-cinci piese, fiind la latitudinea juriului dacă acestora li se vor solicita și altele decât cele prezentate. În acest caz concurentul va comunica prin fișa de înscriere noile piese, specificându-se tipul de acompaniament propus. Piese vor fi înregistrate în cursul lunii iulie în format video de calitate audio-video bună (nemișcată, audio clar, realizat în format portret), concurenții purtând și costumul popular specific zonei pe care o reprezintă.

Secțiunea I -soliști vocali:

Fiecare concurent va prezenta două piese muzicale. Prima piesă, fără acompaniament, va fi doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic. A doua piesă, de joc, va fi acompaniată, ambele cu specific pastoral.

Secțiunea a II-a – soliști instrumentiști:

Concurenții vor interpreta două piese cu acompaniament, diferite ca mișcare, ritm și tempo.

JURIUL:

  1. Juriul concursului va fi alcătuit din personalități din domeniul cercetării și interpretării folclorului românesc, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, ai Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și ai Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului.
  2. Ierarhizarea concurenților se va face în funcție de criteriile de evaluare: calitatea interpretării, autenticitatea repertoriului, valoarea artistică a pieselor interpretate în concurs, autenticitatea costumului popular, prezența scenică.
  3. Juriul va avea și un secretar, fără drept de vot, numit din rândul echipei de proiect.

 

Atenție!

În condițiile în care nu se prelungește Starea de Alertă instituită în România pentru limitarea riscurilor generate de coronavirus SARS-COV-2 și se organizează Nedeia de Sf. Ilie de la Polovragi și măsurile le permit, laureații ediției a II-a desemnați în urma jurizării sunt invitați într-un spectacol organizat în data de 19.07.2020 pe scena din Vatra Târgului Polovragi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini