6.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Social Festivalul Tineretului la Godinești! Se organizează și „Miss în costum popular”!

Festivalul Tineretului la Godinești! Se organizează și „Miss în costum popular”!

primaria-godinestiO nouă ediție a Festivalului Tineretului are loc la Godineşti pe data de 18 iunie începând cu ora 16:00 pe scena în aer liber din „Grindul” Godineştiului. Festivalul oferă iubitorilor de folclor posibilitatea de a se delecta cu dansurile populare şi cu cântece specifice Gorjului. Festivalul se organizează în ideea atragerii tinerilor în scopul păstrării şi valorificării tradiţiei şi creaţiei populare, a valorilor culturii naţionale.

Organizatorii au transmis că doresc și ca actuala ediţie să se constituie într-o manifestare cultural-artistică de amploare, care să ofere participanţilor posibilităţi de afirmare valorică atât în preluarea cât şi în promovarea tezaurului folcloric al meleagurilor gorjeneşti, deosebit de bogat în cântec, dans şi port. Ediţiile anterioare au creat deja un cadru de desfăşurare care a favorizat creşterea interesului pentru această manifestare, în partea ei cultural-artistică, determinând şi o participare din ce în ce mai mare, atât în rândul concurenţilor cât şi al spectatorilor. Festivalul este structurat pe cinci secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti, formaţii de dansuri populare, tarafuri tradiţionale şi Miss Godineşti în port popular. Câştigătoarea va fi selectată de juriu, din rândul concurentelor şi participantelor la manifestare, inclusiv din rândul publicului.

Condiţii de participare

Câştigătorii trofeului şi locului I din ultimii ani nu au voie să participe în concurs. La secţiunile de solişti vocali şi solişti instrumentişti pot participa concurenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 36 ani. Soliştii vocali vor interpreta două piese din repertoriul gorjenesc (doină, baladă, horă, sârbă etc.), din care una fără acompaniament orchestral. Organizatori: Festivalul Tineretului de la Godineşti este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Primăria şi Consiliul Local Godineşti, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Noutatea este că anul acesta autoritățile publice locale au decis ca târgul de animale să aibă loc în august și nu în aceeași perioadă cu festivalul.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente