spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesFetița bolnavă de autism care este ajutată de delfini să se recupereze

    Fetița bolnavă de autism care este ajutată de delfini să se recupereze

    O fetiţă din judeţul Gorj, care suferă de cea mai gravă formă de autism, a înregistrat progrese uimitoare, după ce a fost tratată de delfini. Anastasia, în vârstă de opt ani, a fost în toamna anului trecut la un centru din Mexic, unde a urmat un program de delfinoterapie.

    Elena Dobroiu a ajuns cu fetița sa pentru a treia oară la centrul de recuperare din localitatea mexicană Leon. Schimbările în comportamentul Anastasiei au fost spectaculoase. „Am stat cu Anastasia o lună de zile la terapia cu delfini, iar după această perioadă am văzut progrese uimitoare. Anastasia a interacţionat cu alţi copii, a început să se joace, nu i-a mai împins, a interacţionat cu alte persoane, a fost de acord să intre în bazin şi cu alţi terapeuţi şi a fost pentru prima dată când a acceptat să înoate cu delfinii şi au fost tot felul de progrese. Cel mai uimitor este faptul că e atentă la cei îi spun cei din jur. Este foarte atentă şi se vede că depune eforturi ca să înţeleagă şi să-şi depăşească condiţia pe care o are în momentul de faţă. Semnele sunt îmbucurătoare şi ne dau speranţă ca să putem lupta în continuare“, a relatat Elena Dobroiu. Femeia este voluntar terapeut în cadrul centrului, pentru a reduce din costurile legate de tratament, dar şi pentru că-i face plăcere să lucreze cu copiii.

    „Am văzut ce simt copiii care vin la terapie“

    Elena Dobroiu a avut nevoie şi ea de terapia cu delfini şi a simţit beneficiile acesteia: „Anul acesta am urmat şi eu terapia cu delfini pentru că am avut unele probleme de sănătate şi am văzut diferenţa. După 15 minute de stat în poziţie de terapie, cu urechile în apă, în care efectiv auzi doar sunetele care se aud în mod normal în apă combinat cu sunetele emise de delfini, atât cât poate percepe auzul uman, pentru că ei emit sunete de frecvenţă foarte înaltă pe care noi nu le percepem, dar corpul le primeşte, am constatat diferenţa. A fost o experienţă extraordinară şi am văzut ce simt copiii care vin la terapie“.

    Terapia cu delfini se bazează pe sunetele emise de mamiferele marine, care sunt percepute de corpul persoanei bolnave, aşezat într-un bazin cu apă în apropierea mamiferelor marine.

    S-a împrumutat în bancă pentru a ajunge în Mexic

    Costurile totale ale călătoriei și programului de terapie s-au ridicat la 5.000 de euro. Elena conduce şi Asociaţa „Iubirea învinge autismul“ şi a reuşit să adune din donaţii suma de 1.000 de euro. Pentru a ajunge din nou în Mexic Elena s-a împrumutat în bancă ca să ajungă din nou cu fiica ei în Mexic. „A fost a treia a oară în care mergem în Mexic la terapia cu delfini. Costurile totale s-au ridicat la 5.000 de euro, dintre care doar 1.000 de euro am avut de la asociaţie, iar diferenţa am suportat-o din împrumuturi bancare. Costurile cele mai mari sunt cu biletele de avion. Ne costă mai mult transportul decât terapia în sine“, a precizat Elena.

    Terapie cu delfini în Ucraina

    Elena va merge cu copilul ei la o nouă sesiune de terapie cu delfini în Ucraina, în prima parte a acestui an, pentru a nu face o pauză foarte lungă: „Am decis să mergem în Ucraina, la o nouă şedinţă, pentru a nu fi o distanţă de 12 luni între sesiunile de terapie. În Ucraina nu o să pot să stau mai mult de cinci zile. Anastasia va urma un program de terapie cu delfini, dar diferă foarte mult modul în care se lucrează acolo. În Ucraina şi Turcia se merge foarte mult pe partea de contact şi înot cu delfinul“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: