Acasa / Headlines / Gest exemplar al unui student târgujian: și-a donat părul pentru confecționarea de peruci pentru copiii bolnavi de cancer

Gest exemplar al unui student târgujian: și-a donat părul pentru confecționarea de peruci pentru copiii bolnavi de cancer

Un tânăr din municipiul Târgu Jiu, care studiază master în Inteligență Artificială la Politehnica Bucureşti, a renunțat la podoaba sa capilară lungă de aproximativ o jumătate de metru, pe care a donat-o unei asociații studențești care realizează peruci pentru copiii bolnavi de cancer.

Radu Stochiţoiu a terminat Politehnica cu media 9,50 și a fost bursier. Acesta a lucrat pentru giganți din domeniul IT, care îl curtează pe tânărul gorjean.

Radu şi-a lăsat părul lung în urmă cu aproximativ trei ani, iar acum a considerat că a venit timpul să se tundă. A aflat că există o asociație a studenţilor de la Facultatea de Medicină Bucureşti care colectează păr şi primesc donaţii băneşti pentru realizarea de peruci copiilor bolnavi de cancer. Campania este denumită „Zâmbete Împletite – Donează Păr Copilaşilor“.

„Când i-a tăiat coada, am simţit că îmi taie un braţ“

Radu a mers la frizerie, în urmă cu două zile, şi s-a tuns, cu toate că a fost foarte dificil să renunțe la păr. „Mi-am lăsat părul lung în anul II de facultate, în urma unui pariu. După un timp, mi-a plăcut foarte mult şi nu am mai putut să renunţ la el. Am decis să mă tund, pentru că ştiam că există organizaţii care colectează păr pentru confecţionarea de peruci. Am găsit pe Internet o asociaţie de studenţi la Medicină, care acceptă donaţii în păr şi bani, pentru că realizarea fiecărei peruci costă între 600 şi 1.000 de lei. Consider că nu am făcut mare lucru. Doar nu mi-am aruncat părul, ci l-am dus într-un loc care poate fi folosit pentru o cauză nobilă. Când mi-a tăiat coada, am simţit că îmi taie un braţ, că îmi taie o parte din mine, că îmi taie toate amintirile din ultimii trei ani. În acelaşi timp, m-am bucurat pentru că ştiam ce se va întâmpla cu părul“, a spus Radu Stochiţoiu.

A donat şi o sumă de bani

Radu a mers, apoi, cu părul şi l-a donat colegilor de la Facultatea de Medicină. În plus, acesta a oferit şi o sumă de bani pentru a fi folosită la confecţionarea perucilor. „Am donat o anumită sumă de bani pentru că ştiu că le este greu să găsească fondurile necesare pentru realizarea perucilor“, ne-a explicat Radu.

Va lucra în Zurich pentru Google, în timpul vacanței de vară

Cele mai mari companii din domeniul IT se bat pentru serviciile acestuia. A urmat internship-uri la Bloomberg şi Google. A lucrat în Londra şi la Zurich, iar în acestă vară va merge din nou să lucreze în oraşul elveţian. „Am aplicat singur şi am fost chemat la interviuri. Am susţinut interviurile şi am trecut la Microsoft, Bloomberg, Google, iar pentru prima dată în viaţă a trebuit să fac o alegere pe care nu mi-am imaginat vreodată că o s-o pot face. Cum pot eu să refuz Microsoft şi să mă duc la Bloomberg sau la Google. A fost un sentiment incredibil“, a spus Radu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*