Gigel Jianu vrea să crească gradul de încasare la UATAA Motru! Restanțierii, dați în judecată

1
9

Autoritățile din Motru strâng cureaua. După ce a observat că cetățenii nu scot bani din buzunar de bunăvoie pentru a-și achita datoriile către furnizorul de agent termic, primarul Gigel Jianu trece la fapte. Mai mulți motreni au fost dați în judecată pentru datorii record la utilități. Potrivit municipalității, UATAA are de încasat de la beneficiari aproximativ 20 de milioane de lei.

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru nu mai poate funcționa pe avarie. Aflată într-un amplu program de retehnologizare, unitatea are mare nevoie de sumele ce trebuie încasate de la rău-platnici. Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a trecut la măsuri extreme când a realizat că vorba bună lasă UATAA tot cu visteria goală. „Am acţionat în instanţă rău-platnicii și, spre surprinderea noastră, oamenii au început să plătească. Chiar a crescut gradul de încasare. Nu suntem rău intenționați, pentru că acolo unde dau dovadă de înțelegere și achită din debite, suntem de acord să reeșalonăm datoriile”, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Încasări din taxe și impozite

În ceea ce privește plata taxelor și impozitelor locale, edilul spune că la acest capitol motrenii sunt ceva mai conștiincioși. „Întotdeauna, la fiecare început de an există un grad foarte mare de încasare a taxelor și impozitelor locale, apoi urmează o perioadă în care nu mai înregistrăm încasări, de obicei în lunile de vară, pentru ca în septembrie-octombrie să avem iarăși un grad de încasare mai mare. Acestea sunt perioadele. Și noi, ca și alte primării, oferim o facilitate de 10% pentru cei care își achită integral impozitul până la sfârșitul lunii martie”, a mai declarat primarul Jianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here