Goana după murături!

0
21

În plin sezon al murăturilor, gospodinele au mers în piețe pentru a se aproviziona. Cele mai multe dintre ele preferă să-și facă acasă conservele pentru iarnă decât să le cumpere din magazine. Femeile spun că rețetele moștenite de la bunici sunt literă de lege în prepararea conservelor.

muraturiOferta de legume și fructe din piețe este consistentă, iar prețurile accesibile. Gospodinele au început de ceva timp goana după murături. Deși prețul conservelor preparate, din rafturile magazinelor, face concurență serioasă borcanelor din cămară, gorjencele preferă tot murăturile făcute în casă. „Cumpărăm ardei, vinete și facem noi acasă zacuscă, fără conservanți și alte prafuri care nu sunt deloc bune pentru organism”, a spus o târgujiancă. Gospodinele au împărtășit și rețetele tradiționale din moși-strămoși pe care le respectă cu sfințenie. „Punem legumele coapte și le fierbem împreună, până se ridică uleiul deasupra compoziției, atunci e bună zacusca să o pui în borcane, pentru iarnă”, a spus o gospodină. Vânzările merg bine în această perioadă, mai ales legumele care se pun la murat pentru iarnă. Pentru gorjencele mai comode sau care nu au avut timp de preparat conserve pentru sezonul rece, murăturile gata făcute, comercializate tot de piețari, reprezintă o alternativă. Prețurile sunt accesibile în această perioadă, atât la legume și fructe proaspete, cât și la murături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here