Gorj: Ajută la un județ mai curat! Descarcă aplicația TrashOut

0
212

Gorjenii care observă gunoaie aruncate la voia întâmplării în anumite zone ale județului Gorj, pot înștiința autoritățile printr-o aplicație.

Astfel, anul acesta campania „Let’s Do It România!” pune accent pe aplicația ”TrashOut”, datorită contextului epidemiologi în care ne aflăm. Din acest motiv, nu se mai pot organiza campanii de ecologizare la care să participe sute de oameni, așa cum a fost până acum. Prin această aplicație cei care identifică deșeuri în anumite zone din județ le pot bifa, iar autoritățile din aceste zone urmează să fie notificate automat pentru a rezolva această problemă, spune Luis Popa, șeful Serviciului de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj. ”Din păcate, anul aceasta nu mai putem organiza campanii de ecologizare cu mii de oameni, din cauza pandemiei. Astfel, am pus la dispoziție o aplicație prin care cetățenii pot bifa zonele afectate de deșeuri. Aplicația se descarcă de pe telefon, iar atunci când se află într-o zonă afectată de gunoi, bifează, apoi autoritățile sunt înștiințare automat și se deplasează pentru a curăța terenul”, a spus Luis Popa.

O amplă acțiune de ecologizare ar putea fi organizată chiar în luna mai 2021, asta dacă vom scăpa de pandemia provocată de noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here