33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăSocialGorj: Sute de formulare europene pentru alocații

Gorj: Sute de formulare europene pentru alocații

Mii de gorjeni lucrează peste granițele țării, unii cu contract legal de muncă, alții la negru. Pentru cei care lucrează legal, drepturile sunt asemănătoare cu cele ale cetățenilor statului respectiv, acest aspect vizând și alocaţia copiilor din îngrijire. În Gorj, au fost primite din alte state membre un număr de 392 formulare europene, peste 30 de copii primind alocația de la un stat membru UE, altul decât cel în care trăiesc.

Părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei. În Gorj, cele mai multe formulare în acest sens au ajuns de la părinți care muncesc în Germania.
“ În prima parte a anului 2022, au fost primite din alte state membre un număr de 392 formulare europene în urma cărora au fost suspendate 31 de alocații de stat. Pentru acești 31 de copii, instituții din alte state membre au competența primară pentru plata beneficiilor familiale. În situația în care un părinte are activitate în România, unde locuiește împreună cu copilul, iar celălalt părinte lucrează în alt stat membru, alocația de stat rămâne în plată în România, celălalt stat plătind cuantumul diferențial (diferența de la cuantumul acordat în România la cuantumul plătit în statul respectiv). Cele mai multe solicitari de informații (formulare europene) au fost primite din Germania 276, Italia 23, Belgia 33, Olanda 7, etc)”, a transmis conducerea AJPIS Gorj.

Absorbția fondurilor europene plasează România pe loc fruntaș

1
Rata de absorbție a fondurilor europene pentru România o plasează la un nivel fruntaș față...

Opt copii bolnavi de COVID-19 internați în Spitalul Târgu Jiu

0
Numărul copiilor care manifestă simptome în urma infectării cu SARS-CoV-2 este în creștere. În prezent,...

“INCLUSION THROUGH GAMIFICATION” – proiect Erasmus+ la Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Tg-Jiu

0
În săptămâna 30 mai-3 iunie 2022, a avut loc prima mobilitate, din cadrul proiectului Erasmus...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!