Gorjencele din patru comune beneficiază de consultații GRATUITE! Pot afla dacă au sau nu CANCER

0
14

Femeile din mediul rural beneficiază, pentru cel de-al treilea an consecutiv, de examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân. Primele examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân vor avea loc în perioada 15-16 octombrie, în județul Gorj, în localitățile Glogova, Samarinești, Sivilești și Cătunele.

cancer-colonÎn luna octombrie, peste 1.000 de femei din mediul rural vor beneficia de examinări gratuite menite să depisteze cancerul la sân. Campania „Nu am făcut destul”, aflată deja la a treia ediție, este derulată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și va avea loc și în Gorj. Dintre cele 1.025 femei examinate în 2015, pentru 8,5% dintre ele au fost recomandate investigații suplimentare. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă femeile. Chiar dacă s-au înregistrat scăderi semnificative ale deceselor cauzate de cancerul de sân în Europa, în perioada 2000-2010, procentul mortalității cauzate de această boală în țara noastră (36%) este încă mai mare decât media europeană (29%).

Examinări gratuite

Primele examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân vor avea loc în perioada 15-16 octombrie, în județul Gorj, în localitățile Glogova, Samarinești, Sivilești și Cătunele. În perioada 22-23 octombrie, caravana va ajunge în județele Vâlcea (în comuna șușani) și în Brașov, în comuna Prejmer și în comuna Tărlungeni. În județele Mehedinți și Olt caravana ajunge în ultimul sfârșit de săptămână din luna octombrie. și femeile din comunele Gogoșu, Godeanu (județul Mehedinți) și Optași (județul Olt) vor beneficia de examinări gratuite. De asemenea, echipele formate din membrii FABC și voluntarii din Societatea Studenților din Medicină București (SSMB) vor efectua consultațiile gratuite la sân pentru femei, precum și măsurători de glicemie, tensiune, electrocardiograme, consultații oftalmologice și pulsoximetrie, pe care le pot face și bărbații. Mai multe detalii despre campanie și programul complet al caravanei pot fi găsite pe www.invingemcancerul.ro
„Nu am făcut destul” este o campanie de informare despre cancerul de sân inițiată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, cu sprijinul Alianței Pacienților Cronici din România, Roche, SSMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here