6.7 C
Târgu Jiu
joi, februarie 2, 2023
AcasăHeadlinesGorjenii din 16 localități se pot pensiona mai devreme

Gorjenii din 16 localități se pot pensiona mai devreme

Localnicii din mai multe comune și orașe din județul Gorj, dar și din alte zone ale țării, se pot pensiona mai devreme, în anumite condiții, fără să fie penalizați.

Camera Deputaţilor a adoptat, în urmă cu câteva zile, un proiect de Lege privind modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul extinderii categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare.

Prin acest proiect de lege, au fost adăugate mai multe localităţi pentru persoanele care pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare.

Poluarea a afectat sănătătea cetățenilor

Proiectul de lege care a fost aprobat arată de unde provin persoanele ce beneficiază de aceasta, fiind vorba despre localitățile din zone foarte poluate: „Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase, cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, azot, fosfor, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu, ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor“.

Care gorjeni beneficiază de lege

Persoanele din județul Gorj care pot beneficia de prevederile acestei legi sunt cele care au locuit cel puțin 30 de ani următoarele localități: Brăneşti, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, Ioneşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Prigoria, Roşia de Amaradia, Rovinari, Urdari şi Turceni.

Mai mulți bani pentru șase prestatori ai CEO

0
Administrația Complexului Energetic Oltenia va suplimenta contractul care vizează lucrări la echipamentele care deservesc noul...

CEO are asigurate serviciile de transport cărbune pe calea ferată

0
Două din termocentralele din Complexul Energetic Oltenia vor fi deservite de prestatorii de transport cărbune pe...

Parlamentar: „La CE Oltenia nu e timp să facem experiențe”

0
Social-democrații propun promovarea unui om cu experiență în Directoratul CE Oltenia. Compania, rămasă cu doar...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!