spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialGorjenii şi politicienii sunt nemulţumiţi de creşterile salariale!

    Gorjenii şi politicienii sunt nemulţumiţi de creşterile salariale!

    Cu o mână luăm, cu alta dăm! De ieri, salariul minim pe economie al gorjenilor creşte cu 50 de lei, iar salariile primarilor cresc între 5,5% şi 50%, dar bucuria nu este prea mare pentru că măsura nu este singulară. Asta, pentru că vom scoate mai mulţi bani din buzunare pentru gaze, amenzi de circulaţie şi anumite produse alimentare.

    Începând de ieri, gorjenii vor deschide aragazul mai cu grijă, deoarece gazele naturale se scumpesc cu 2,5%. Totodată, pâinea, uleiul, laptele şi produsele semipreparate din carne vor fi primele alimente pe lista scumpirilor. Preţul lor ar putea creşte chiar şi cu până la 5 procente. Şi cei care rămân cu bani de benzină, trebuie să fie atent la… drum. Asta, pentru că punctul de amendă va ajunge la 90 de lei, de la 85. Astfel, cea mai mică amendă va fi de 180 de lei, iar cea mare 1.800. Din aceste motive, măsura creşterii salariului minim nu este un motiv de bucurie pentru gorjeni. Guvernul României a majorat salariul minim pe economie la 50 de lei. Astfel, după impozitare şi aplicarea reţinerilor sociale, salariatul român va primii un plus la salariu de aproximativ 37 de lei. O sumă infimă susţin gorjenii. Nu există un echilibru între creşterea salarială şi scumpirile înregistrate de astăzi, iar cei doar 37 de lei în plus la salariul minim nu acoperă nici pe departe facturile mai mari, având în vedere că România este ţara cu cele mai mari facturi. „Că a crescut salariul este bine, dar ne iau pe alte părţi. Acum plătim mai mult pe gaze, mâncare şi benzină. Nu este corect ca măsura să fie luată în ţara asta, unde preţurile sunt mari, iar salariile nu sunt nici pe departe cât ălea din Europa”, a precizat un gorjean.

    Dorin Hanu: „Se face o compensare”

    Edilii gorjeni speră ca impactul acestor măsuri luate de Guvernul României să fie cât mai uşor de suportat pentru locuitorii din Gorj. „Se face o compensare. Până la urmă cresc şi salariile. Sigur că sunt lucruri pe care Guvernul României le-a analizat şi impactul lor trebuie să fie cât mai uşor de suportat de cetăţeni”, a precizat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

    Scăderea reţinerilor asigurărilor de sănătate, o şansă pentru gorjeni

    O variantă prin care gorjenii ar putea resimţi cu adevărat o creştere salarială ar fi scăderea cuantumului reţinerilor din salariu a asigurărilor de sănătate, spun liberalii gorjeni, în timp ce nici pedeliştii nu văd cu ochi buni scumipirile ce intră în vigoare de ieri. „Salariul minim se măreşte cu 50 de lei brut, nu net. Nici măcar net. Eu aş vrea ca Guvernul de mâine să reducă CAS-ul şi să nu mai impoziteze profitul reinvestit şi abia atunci vedem noi nişte rezultate concrete şi imediate şi care se resimt şi la restul populaţiei”, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj. „Gazele s-au mai scumpit o dată sau de 2, 3 ori până acum. Asta este făcută de Guvern, nu de piaţă”, a spus preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu.

    Ciprian Florescu: „Trebuie să existe un plus, nu un echilibru!”

    De la polul opus, pesediştii spun că: „Trebuie să existe un plus, nu un echilibru. Adică creşterile veniturilor să acopere creşterile preţurilor şi să existe o măsură corectă a ceea ce se întâmplă pe piaţă. Este un lucru bun că se măreşte salariul, este un lucru bun că cresc alte venituri, inclusiv cele ale primarilor”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. România este ţara cu preţuri mult mai mari decât multe ţări din Uniunea Europeană iar salariile sunt coniderabil mai mici.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: