18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăSocialGorjenii vor depune dosarele pentru „Casa Verde”, de săptămâna viitoare!

Gorjenii vor depune dosarele pentru „Casa Verde”, de săptămâna viitoare!

programul-casa-verde-2012Gorjenii interesaţi să acceseze programul „Casa verde” vor avea posibilitatea începând cu data de 10 octombrie. 6.000 de lei este suma pe care un solicitant ar putea să o primească după aprobarea dosarului, pentru instalaţiile ecologice de căldură. Investiţia va fi făcută iniţial de către beneficiar, urmând ca mai apoi să îşi primească banii de la stat.

Termenul limită de depunere a dosarelor pentru accesarea banilor de la stat în cadrul progarmului „Casa Verde” este 24 octombrie 2016. În aceste două săptămâni, gorjenii vor trebui să îşi depună documentele la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, ce vor urma să fie scanate de către angajaţii instituţiei şi transmise pentru aprobare la Ministerul Mediului. „Sesiunea de depunere este în perioada 10-24 octombrie pentru persoanele fizice. Sunt câteva noutăţi, în sensul în care persoana trebuie să se prezinte cu buletinul, deci titularul care intenţionează să acceseze banii pentru proiect trebuie să vină cu buletinul şi cu documentaţia completă, tehnoredactată pe computer, aşa cum apare în ordin. Finanţarea va fi din buzunarul propriu, după care se va deconta. Trebuie să suporţi instalarea după care, cu factura şi cu toate documentele doveditoare că s-a instalat, se transmite la Administraţia Fondului de Mediu şi se vor recupera banii. Chiar dacă suma va fi mai mare de 6000 ron, programul decontează 6000 de ron, deci fiecare trebuie să suporte diferenţa. Nu se vor finanţa anul acesta construcţiile în execuţie, adică cu autorizaţie de construire, decât cele terminate care au cadastru, intabulare şi pe bază de extras de carte funciară. De asemenea, nu trebuie să aibă nicio datorie la bugetul local, la bugetul central şi inclusiv pe baza cazierului judiciar care să ateste că nu a săvârşit anumite infracţiuni”, a precizat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Bani mai puţini

giorgi-apmSumele pe care gorjenii beneficiari ai acestui program vor putea beneficia sunt cuprinse între 3.000 şi 8.000 de lei. La nivelul judeţului Gorj, în jur de 170 de dosare depuse în acest sens ar putea fi aprobate. „Mai este un element de noutate, un lucru care va fi destul de greu pentru colegii mei implicaţi în acest proiect. Aceştia vor trebui să scaneze şi să transmită online solicitarea fiecăruia. Asta înseamnă o perioadă mai mare pentru analiza fiecărui dosar, adică vor putea fi primite în jur de 50-60 de dosare într-o zi. Ne aşteptăm la un dosar foarte mare de solicitanţi, chiar mai mare decât sesiunile trecute, numai că anul acesta, suma alocată la nivel de ţară este mult mai mică şi implicit pe fiecare judeţ, pentru că a fost repartizată fiecărui judeţ în funcţie de populaţia judeţului. La nivelul judeţului Gorj sunt ca şi sumă cca. 170 de dosare”, a mai precizat directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi. Sumele alocate de către Ministerul Mediului, pe programul „Casa Verde” variază de la judeţ la judeţ. Pe întreaga ţară, 60 de miliarde de lei vechi sunt pregătiţi să fie distribuiţi pe cele 40 de judeţe.

Atelier din Drăguțești, amendat de Garda de Mediu

0
Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au amendat un atelier de tâmplărie și dulgherie din comuna...

Firmă de colectare a deșeurilor, amendată de Garda de Mediu

0
O firmă de reciclare a deșeurilor a fost amendată de Garda de Mediu Gorj, pentru...

CEO „suflă și în iaurt” după suspendarea Acordului de Mediu de la Roșia

0
Complexul Energetic Oltenia suflă acum și în iaurt, după ce a rămas fără Acordul de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!