8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăSocialGorjul sacrifică 4000 de miei de Paște

Gorjul sacrifică 4000 de miei de Paște

Au arvunit mieii înainte de a prinde viaţă4000 de miei vor fi sacrificați de Paște în Gorj. Și anul acesta, din cauza pandemiei, atât vânzătorii cât și cumpărătorii se vor descurca cum pot în privința vânzării respectiv aprovizionării cu carne. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj anunță că centrele de sacrificare rămân închise.

Anul acesta gorjenii vor cumpăra carne de miel doar din magazine autorizate. Ca și anul trecut, centrele de sacrificare din județ nu vor funcționa. Conducerea DSVSA anunță că nu vor acorda aviz pentru deschiderea piețelor. „Anul acesta va fi tot ca anul trecut. Avizele temporare de sacrificare pentru miei nu se vor acorda datorită evoluției pandemiei. Miei vor fi sacrificați în abatoare. Și în Gorj există unul la Drăguțești. Mai sunt și alte abatoare pentru că din județele vecine vin și cumpără miei de la noi. În privința ciobanilor își pot vinde miei direct de la stână, în viu”, a transmis Robert Spînu, directorul DSVSA Gorj.

Îngrijorare

Din discuțiile purtate cu crescătorii de animale, ciobanii sunt nemulțumiți de decizia luată. Se tem că vor rămâne cu miei nevânduți. „Ciobanii sunt îngrijorați dar au reușit întotdeauna să-și vândă animalele. Era o oportunitate pentru ei cu aceste centre dar din păcate asta este! Anul acesta estimăm că vor fi sacrificate în jur de 4000 de capete. Din statisticile anilor trecuți la Novaci se scarificau în jur de 100 de capete, la Motru 200 de miei și 4000 de animale în centrul de sacrificare de la Târgu Jiu”, au mai transmis oficialii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -