3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăSocialGorjul stă să se topească la 39 de grade

Gorjul stă să se topească la 39 de grade

Săptămâna a început cu stângul pentru gorjeni. Judeţul nostru se află şi astăzi sub avertizarea Codului Galben de Caniculă şi se pare temperaturile se menţin la fel pentru următoarea perioadă. Instituţiile abilitate au început să ia măsuri pentru ca cetăţenii să nu aibă de suferit. Şi la capitolul sfaturi stăm bine, însă, prea puţini sunt aceia care le respectă.

Canicula pune stăpânire pe judeţ şi în această perioadă. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a început practic luarea unor măsuri pentru a evita orice incident neplăcut. Cetăţenii trebuie să ştie că este primordial să ia în calcul sfaturile medicilor, după cum precizează purtătorul de cuvânt al instituţiei. „Populaţia trebuie să înţeleagă că în această perioadă trebuie să evite expunerea la soare între orele 11:00-18:00, trebuie să se hidrateze corespunzător, trebuie să consume foarte multe lichide, de preferat apă plată sau sucuri de fructe. Sunt contraindicate băuturile carbogazoase, cafeaua, alcoolul şi trebuie să avem foarte mare grijă de copii, care uită să intre în casă pentru a se răcori. Trebuie să purtăm haine lejere, ochelari cu factori de protecţie, iar dacă mergem la plajă creme cu protecţie solară. Angajatorii trebuie să aibă grijă foarte mult de angajaţi să îi hidrateze corespunzător, iar bolnavii cronici trebuie să îşi ia medicamente iar în caz de urgenţe să se adreseze medicului specialist”, a spus Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că nu vor exista probleme nici la capitolul medicamentaţiei din spitale şi cabinete medicale, mai ales pe timp de caniculă. „Noi am luat legătura cu medicii de familie din teritoriu pentru a avea stoc de medicamente. Şi ambulanţele sunt la foc continuu pentru că sunt 24 de ore din 24 pe baricade. UPU are un rol foarte important pentru că cei care au probleme se adresează unităţii”, a mai spus Elena Piţian. Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean Gorj a declarat că şi unitatea pe care o conduce stă bine la capitolul medicamente în această perioadă caniculară.

Întârzieri între 20 şi 60 de minute la trenuri

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţiile de viteză şi în intervalul 21-23 august, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizării de cod galben de caniculă, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, trenurile urmând să înregistreze întârzieri la destinaţie cuprinse între 20 şi 60 de minute/tren, funcţie de distanţa parcursă. De menţionat este faptul că
avertizarea cod galben de caniculă este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în zilele de marţi, miercuri şi joi, vremea va fi caniculară în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori termice, în general, între 37 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. În centrul ţării şi în jumătatea sudică a Moldovei, pe arii restrânse, vor fi temperaturi de 35 – 36 de grade şi se va atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Restricţii de trafic pe DN 7, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea

0
Circulaţia rutieră va fi restricţionată, începând de luni, pe DN 7, între Piteşti şi Râmnicu...

Au început anchetele de circulație Origine-Destinație

0
  Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova anunță începerea anchetelor de circulație Origine-Destinație. Acestea...

România va cere restrângerea circulației pentru cetățenii ruși

0
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, marţi şi miercuri, la reuniunea informală a miniştrilor de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!