Grădiniţă din Târgu-Jiu, preluată de Biserica Ortodoxă!

1
77

Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, a ajuns ieri, la Târgu-Jiu, dar nu pentru a oficia o slujbă obişnuită, ci una cu totul specială, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, la inaugurarea unei grădiniţe. Unitatea de învăţământ a fost preluată de biserica ortodoxă de la cea catolică, iar la evenimentul de ieri au luat parte reprezentanţii învăţământului gorjean, dar şi autorităţile judeţene.

Slujba de sfinţire a grădiniţei din zona Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a fost oficiată de Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu. Prichindeii prezenţi la eveniment au asistat la slujbă, alături de cadrele educaţionale, părinţi şi bunici. Preluarea grădiniţei de către Mitropolia Olteniei este un prilej pentru ca, micuţii care beneficiază de actul educaţional aici să crească într-un spirit creştin. „Noi am preluat această grădiniţă şi continuăm să ducem mai departe pregătirea şi educarea tinerelor vlăstare de aici, din oraşul Târgu-Jiu. este o bucurie pentru noi că insuşi cuvântul „grădiniţă” ne arată că aceşti copii sunt flori, sunt vlăstare ale noastre, sunt bucuria părinţilor care i-au născut şi, în acelaşi timp, sunt bucuria educatorilor care îi pregătesc pentru viaţă”, a spus Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

Trei grupe de preşcolari

Grădiniţa preluată de la măicuţele catolice este inclusă în sistemul educaţional. „Pe noi ne bucură foarte mult că această clădire are viaţă în continuare, că Mitropolitul Olteniei a decis ca împreună cu preoţi din judeţul Gorj să redea viaţa în această clădire, iar copiii din această zonă să nu aibă de suferit. Noi, Inspectoratul Şcolar, îi vom ajuta cu tot ce vor avea nevoie referitor la programele de învăţământ. Este inclusă în sistemul educaţional această grădinţă unde lucrează 6 educatoare, a declarat Ion Işfan, inspectorul general şcolar al ISJ Gorj. Această unitate de învăţământ este benefică pentru copiii care locuiesc în zonă. La evenimentul de sfinţire a grădiniţei a luat parte şi şeful judeţului, Ion Călinoiu, care vede cu ochi buni existenţa unităţilor de învăţământ sprijinite de biserică. „O grădiniţă venită din partea bisericii, în sprijinul comunităţii este un lucru extraordinar de bun, este un lucru care încurajează pur şi simplu comunitatea, pe de-o parte şi pe de altă parte, să nu mai vorbim de condiţiile pe care le asigură pentru copiii din această grădiniţă. Este o instituţie prin care sistemul nostru educaţional pot să spun că acum are încă o cărămidă bună în construcţie. Copiii ce vor învăţa aici vor fi oameni bine educaţi, vor fi credincioşi şi nu au cum să nu aibă izbândă în viitorul apropiat, la şcoală, dar şi în cel îndepărtat pentru o nouă societate mai bună decât cea de astăzi”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. 6 educatoare predau celor trei grupe de preşcolari care învaţă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here