14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăSocial”Împreună pentru copii”

”Împreună pentru copii”

Sub acest îndemn, părinți, preșcolari, cadre didactice și directorul unității de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.7, structură a Grădiniței cu Program Prelungit ”Vis de Copil” Tg-Jiu,  au întreprins o acțiune de voluntariat pentru înfrumusețarea spațiului de joacă din curtea unității. Încărcați cu flori, vopsea, pensule și multă voie bună, au lucrat cu și pentru copii. Pentru buna desfășurare a acestei acțiuni și-a adus aportul și Primăria Tg-Jiu care ne-a sprijinit în curățarea și igienizarea spațiului, precum și toaletarea copacilor.

Grădiniţa este un important mediu de socializare, îi ajută pe copii să interacționeze cu alți copii, dar şi cu adulţii şi le oferă acestora un mediu primitor. De asemenea, grădiniţa sprijină copilul în interacţiunea cu mediul și este leagănul creşterii şi devenirii copiilor ca viitori adulţi responsabili de menirea lor în folosul întregii comunităţi, motiv pentru care cel mai important parteneriat care este necesar a fi implementat este cel dintre grădiniţă şi familie.

Implicarea părinților este esențială în vederea asigurării succesului copiilor în procesul educațional, dar și a vieții grădiniței. Părinții sunt parte integrată din comunitatea grădiniței prin oferirea de voluntariat, participarea la evenimentele organizate, participarea activă în procesul educațional și, în mod deosebit, prin susținerea dezvoltării naturale a copiilor proprii.

Activităţile desfăşurate în parteneriat cu părinţii sunt modalităţi propice pentru atingerea unor obiective comune în ceea ce priveşte educaţia preşcolarilor, la acestea adaugându-se plăcerea de a fi alături de colegi, activităţile desfăşurându-se într-o atmosferă de voie bună, având, pe lângă valoarea social–educativă şi un efect reconfortant.

”Un copil este ca o sămânță de floare…Cât de frumos va creşte, cât de frumos va rodi, depinde de grădinarul care o va îngriji, de ce pământ şi de câtă lumină şi apă are, de cât e de ferită de frig, de furtună şi de soare prea tare. E atât de plăpândă… Cum ai putea s-o rupi ori să o calci în picioare, când e tot ce va mai rămâne în urma ta?” Irina Petrea

Profesor Ana-Letiția Chivulescu
Director Grădinița cu P.P. ”Vis de Copil”

Contract pentru construirea unei grădinițe moderne în municipiul Motru

0
O grădiniță modernă va fi construită în municipiul Motru prin programul derulat de Ministerul Dezvoltării,...

O nouă grădiniță în Târgu Jiu

0
Vești bune pentru părinții din zona de nord a Municipiului Târgu Jiu, autoritățile vor construi...

Educație rutieră la o grădiniță din Târgu Jiu

0
Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități educative, pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație la Grădinița ”Vis de copil” din municipiul Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!