spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialÎncă 16 blocuri din Târgu-Jiu, reabilitate

    Încă 16 blocuri din Târgu-Jiu, reabilitate

    Procesul de reabilitare a blocurilor din municipiul Târgu-Jiu pare să meargă conform planului. Dacă anul trecut au fost reabilitate 21 blocuri, anul acesta deja, s-au făcut toate demersurile necesare, pentru ca încă 16 blocuri să intre în Programul Naţional de Reabilitare. Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a declarat faptul că se intenţionează ca încă 100 de blocuri să intre în acest program.

    Municipiul Târgu-Jiu parcă înfloreşte, nu la propriu, ci la figurat. Cartierele sunt în proces de reabilitare, modernizare, pentru că, spune municipalitatea, Târgu-Jiul, trebuie să „arate”, ca un oraş european. Anul trecut au fost finalizate lucrările de reabilitare la 21 de blocuri, blocuri care au fost incluse în programul de reabilitare. Valoarea totală a proiectului a fost de 6, 5 milioane lei, iar proprietarii apartamentelor au plătit în medie 1000 de lei, pentru izolarea pereţilor exteriori, schimbarea ferestrelor, termoizolarea acoperişului, schimbarea instalaţiilor şi alte lucrări. Acum, se pare, încă 16 blocuri vor arăta ca noi. „Menţionez faptul că pe lângă blocurile care se reabilitează în zona centrală, pe tronsonul cuprins între Calea Eroilor şi Strada Unirii, noi în perioada următoare am obţinut avizul favorabil de la Ministerul Dezvoltării, pentru reabilitarea a 16 blocuri. Este vorba de opt blocuri situate, fie în zona centru, Piaţa Prefecturii şi Calea Eroilor, iar un alt pachet de opt, cuprinse pe Strada Unirii, între Parcul „Tudor Vladimirescu” şi Piaţa Centrală. În prezent, obţinând avizul favorabil, se vor derula în perioada imediat următoare procedurile de achiziţii, astfel încât în primăvara anului viitor să se poate începe lucrările la aceste 16 blocuri. Pe lângă acestea, noi am întocmit documentaţiile necesare, conform protocoalelor cu asociaţiile de proprietari, pentru alte 100 de blocuri, facem demersuri pentru obţinerea finanţării”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

    Pe lângă aceste blocuri, săptămâna trecută a fost depus un nou pachet, de 22 de blocuri, pentru a fi avizate. „Pe lângă cele 16 blocuri, am depus săptămâna trecută, un nou pachet de 22 blocuri, pentru a fi avizate. Aceste blocuri se află în Zona Debarcader, Comuna din Paris, Energeticienilor, 8 Mai, Cuza. Sperăm să obţinem cât mai repede avizul de finanţare”, a adăugat Raul Chiriac. Execuţia lucrărilor de intervenţie se finanţează astfel: Asociaţia de proprietari plăteşte 20% din costul total al executării lucrărilor de intervenţie. Procentul de 20% din totalul lucrărilor de execuţie se împarte între toţi proprietarii, fiecăruia revenindu-i o cotă parte în funcţie de cota parte indiviză ce revine fiecărui proprietar. În cazul în care unul sau mai mulţi proprietari din cadrul asociaţiei de proprietari nu îşi pot achita partea ce le revine, primăria locală poate prelua parţial sau integral costurile şi poate decide modul în care se vor recupera acestea. Restul de 80% din costul total al executării lucrărilor de intervenţie este asigurat de la bugetul de stat şi cel local: 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de Reabilitare termică. 30% de la bugetul local, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de Reabilitare termică.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Băut la volan

    Dat de gol de etilotest

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: