Acasa / Social / Începe campania de vaccinare antigripală! Peste 3000 de doze au ajuns în Gorj!

Începe campania de vaccinare antigripală! Peste 3000 de doze au ajuns în Gorj!

A început campania de imunizare a gorjenilor. La Direcția de Sănătate Publică a ajuns prima tranșă de vacin antigripal, respectiv peste 3.000 de doze. Produsele medicale vor fi trimise în teritoriu pentru a ajunge acolo unde gorjenii au solicitat să fie imunizați.

Aproximativ 28 de mii de doze de vaccin antigripal, la GorjPrioritate au angajații din sistemul sanitar și salariații din Ministerul Afacerilor Interne „A sosit prima tranșă de vacin, respectiv 3500 de doze care vor fi trimise către unitățile sanitare în vederea vaccinării cadrelor medicale care intră în contact cu bolnavii, unităților sociale și unitățile Ministerului de Interne și al armatei, care intervin în situațiile de urgență. Aceste doze vor fi distribuite și la medicii de familie, ei urmând să le distribuie către persoanele care intră în grupa de risc, adică bătrânii și copiii până la un an. În momentul în care o să finalizăm această distribuție, o să mergem să luăm alte doze de vaccin. Sperăm ca acest vaccin să aibă adresabilitate pentru că acest vaccin întărește imunitatea”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției Publice de Sănătate Gorj.

Săptămâna viitoare, o nouă tranșă de vaccin va ajunge la Gorj, de această dată fiind vorba de aproximativ 1.500 de doze.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*